Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Каждая ступень жизни по-своему сложна, не преодолев ее, мы не поднимемся выше"
Страхование

 


Автострахование
100 дней результатов реформирования рынка ОСАГО
19.03.15

18 березня 2015 року відбулася прес-конференція, присвячена 100 дням результатів реформування ринку обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСЦПВ). Про стан впровадження реформ на цьому ринку відзвітували Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко та Президент МТСБУ Юрій Гришан.

«Діяльність МТСБУ за останні 100 днів була присвячена максимальній гармонізації діяльності Бюро та всього страхового ринку з Європейськими принципами, усуненню попередніх корупційних схем, забезпеченню публічності та
материалы в тему:
прозорості його діяльності», - наголосив Володимир Шевченко.

Удосконалення ринку ОСЦПВ відбувається за кількома напрямами, а саме:

  • впровадження принципів інвестиційної діяльності МТСБУ;
  • впровадження принципів корпоративного управління МТСБУ;
  • запровадження механізму «зв'язування коштів»;
  • удосконалення системи управління ризиками, впровадження оновленого переліку та принципів формування показників діяльності членів МТСБУ;
  • впровадження системи «Електронний поліс»;
  • удосконалення тарифної політики з орієнтацією на перехід до вільного ціноутворення;
  • створення організаційно-нормативних передумов до впровадження системи «прямого врегулювання».
  • створення ефективної системи здійснення регламентних виплат.

Генеральний директор МТСБУ зазначив, що в Бюро створено механізм управління централізованими фондами, введена електронна біржа ресурсів, запущена антикорупційного програма. Так, рішення по розміщенню коштів МТСБУ в українських банках приймає виключно Президія за поданням Інвестиційного комітету МТСБУ. Крім того, Бюро припинило співпрацю з десятками СТО, на яких раніше рекомендувалося ремонтувати автотранспорт постраждалих, і налагоджує механізм перерахування відшкодувань на картки клієнтів, а також запровадило механізм контролю за регламентними виплатами.

Президент МТСБУ Юрій Гришан приділив увагу досягненням та результатам роботи Президії МТСБУ з грудня 2014 року по березень 2015 року, серед яких: прийняття Положення «щодо зв'язування резервів», реалізація якого дозволить знизити демпінг і отримати додаткові гарантії по майбутнім виплатам; прийняття та узгодження з Координаційною Радою МТСБУ змін до Положення про централізовані страхові резервні фонди в частині фіксування та їх поповнення на дату вступу в дію змін до Закону про ОСЦПВ від 04.11.2012 р., що дозволило не допустити виходу з ринку значної кількості компаній і збільшення невиплат клієнтам. Крім того, важливою є розробка та впровадження Положення про корпоративне управління МТСБУ, яке встановлює регламент роботи Президії, комітетів, реформує систему управління в цілому.

«За такий короткий термін - 100 днів – нам вдалося нормалізувати роботу на ринку, розробити важливі законодавчі та нормативні зміни, які дозволять підвищити рівень українського ринку ОСЦПВ до європейського рівня до середини 2016 року», - підсумовуючи, зазначив Юрій Гришан.

Генеральний директор та Президент МТСБУ наголосили, що реалізація всіх згаданих заходів можлива при конструктивній підтримці Регулятора та спільних зусиллях всіх зацікавлених учасників ринку шляхом чіткого встановлення зон відповідальності кожного у загальній справі для створення стабільних, прозорих умов здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.