Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Либо мы осуществляем наши мечты, либо мы помогаем другим осуществлять их мечты"
Страхование

 


Агрострахование
Агрострахование в Канаде, США и Европе превышает 60%, в Украине – 3-5%
13.12.17

12 грудня 2017 року Проект «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії», що здійснюється IFC, провів семінар «Підвищення прибутковості страхової компанії: залучення нових клієнтів, утримання постійних клієнтів. Ключові інструменти та стратегії успіху страхової компанії».

Відкрила роботу семінару та виступила з вітальним словом Лія Сорока, Керівник Програми IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

Виступаючи перед колегами з вітальним словом, Президент ЛСОУ
материалы в тему:
Олександр Філонюк подякував IFC та зазначив, що враховуючи те, що на сьогодні аграрний сектор є ключовим сектором економіки України, а внесок сільського господарства в ВВП України становить 11,6% та 42,5% у загальному обсязі експорту становить сільськогосподарська продукція, а також, враховуючи його великий потенціал з огляду географічного та кліматичного розташування на карті світу, необхідно впровадження ефективної моделі агрострахування не залежно від політичної та економічної ситуації в країні; запровадження регулярного фінансування державою програм субсидованого агрострахування в Україні; залучити всі можливі форми пропагування важливості розвитку аграрного сектору економіки та агростахування. При цьому Президент ЛСОУ зазначив, що роль страхування в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки складно переоцінити, оскільки це потужний фінансовий стабілізатор та інструмент управління ризиками, що дозволяє компенсувати збитки, що виникають внаслідок настання несприятливих подій. Також світова практика довела, що агрострахування виступає як важливий компонент державної аграрної політики та конкурентоспроможності сільського господарства.

Сьогодні в основному клієнтами страховиків є великі агрохолдинги та аграрії, що страхують свої ризики у зв’язку із кредитними зобов’язаннями. Проте Президент ЛСОУ вважає, що незважаючи на позитивну динаміку, сучасний стан розвитку страхування сільськогосподарської продукції в нашій країні не відповідає своєму основному завданню — управляти ризиками в аграрному секторі для забезпечення стабільності сільськогосподарського виробництва та сталого розвитку аграрного сектору економіки. Страхування сільськогосподарських культур в Канаді, США, Європі перевищує 60%. В Україні він коливається від 3-5%.

«Тому, лише в рамках тісної співпраці всіх зацікавлених сторін: держави, страховиків, фермерів та експертів, розумінні всіма цими сторонами необхідності та переваг агрострахування, ми зможемо вплинути на ситуацію, що склалась, та досягти великих результатів для всіх», — наголосив Президент ЛСОУ.

Основна мета семінару – познайомити представників страхових компаній з основними принципами та підходами до роботи з аграріями, зокрема відкрити завісу в розумінні та визначенні основних потреб агровиробників. Під час семінару страховим компаніям були презентовані ключові інструменти, котрі допоможуть не тільки задовольнити усі потреби та вимоги клієнтів, а й підвищити прибутковість та ефективність показників діяльності страхової компанії. Учасниками заходу стали представники страхових компаній та профільних асоціацій.

Лігу страхових організацій на засіданні представили Президент організації Олександр Філонюк та віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.