Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Неудачи не должны вселять в нас неуверенность"
Страхование

 


Страхование от несчастных случаев
Чи варто страхуватися вiд нещасних випадкiв
26.07.19

Источник изображения

Ніхто з нас не може передбачити своє майбутнє, щоб на 100% бути впевненим у його безпечності. Тому, на жаль, ніхто не може захиститися від нещасного випадку. А от полегшити ступінь тяжкості його фінансових наслідків цілком можливо.

Однак, як із будь-якою іншою страховкою, необхідно передусім розібратися з умовами. Адже є ризик марно витрати гроші. Отож давайте разом з’ясуємо, чи варто страхуватися від нещасних випадків?

Які випадки покриває страхування?

  1. Часткова або повна втрата працездатності. В результаті нещасного випадку ви можете втратити працездатність, а така ситуація призводить до зниження доходів. Страховий поліс дозволяє уникнути фінансових проблем. Актуальна страховка і для тих, хто виплачує в цей період кредит.
  2. Травмування. Варто подумати про страховий поліс спортсменам, шанувальникам активного відпочинку, мандрівникам, які мають підвищений ризик травмування. Так витрати на лікування візьме на себе страхова компанія. Придбати таку страховку варто також для дітей, які отримують травми навіть під час прогулянки.
  3. Госпіталізація та операції. Багато хвороб наразі можна перемогти, але за умови своєчасного лікування чи хірургічного втручання. У більшості випадків діагностичні й терапевтичні заходи коштують чимало. Однак не завжди вдається швидко зібрати необхідну суму. Поліс покриває витрати на лікування та забезпечує фінансування в період реабілітації.
  4. Настання інвалідності. Поліс убезпечує від фінансових проблем, якщо у результаті нещасного випадку людина отримала статус інваліда.
  5. Смерть. Втрата єдиного годувальника призводить до погіршення фінансового стану родини. А якщо родина сплачувала кредит чи іпотеку, то навіть короткочасна нездатність виплатити вчасно необхідну суму може обернутися штрафними санкціями та збільшенням боргової суми. Страхування дає можливість не лише покрити фінансові проблеми у перший час, а й іноді повністю розрахуватися з боргами, що можуть призвести до збанкрутування чи перекреслити плани на майбутнє.

Фінансові виплати

У разі страхування від нещасних випадків можна очікувати на фінансові виплати у випадку гострого отруєння, утоплення, асфіксії, укусів тварин чи комах, захворювання ботулізмом, кліщовим енцефалітом, ураження електрострумом, опіками, обмороженням тощо.

Однак для отримання компенсації необхідно обов’язково такий випадок передбачити у договорі. Якщо ж у переліку поліса такий випадок не передбачений, страховик має повне право відмовити вам у виплаті. Вартість страховки буде залежати від роду діяльності, захоплень, стану здоров’я, віку та кількості передбачених ризиків.

Базовий варіант страховки передбачає більшість страхових випадків. У тому числі до них входять смерть від хронічних чи онкологічних захворювань. А от у разі самогубства чи смерті через недотримання правил лікування родичі померлого страхову виплату не отримають. Обов’язково перевіряйте перелік усіх ризиків, адже часто саме від формулювання діагнозу чи висновку лікарів залежатиме ваша страхова виплата.

материалы в тему:
Переваги страхування

  • Розмір страхової суми по полісу від нещасних випадків ви встановлюєте самостійно. Сума страхових внесків залежить від розміру страхової виплати.
  • Застрахувати можна як себе, так і всіх членів своєї родини.
  • Розрахунок страховки від нещасного випадку проводиться швидко в режимі онлайн.
  • Для добровільного страхування не потрібно збирати велику кількість документів.

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.