Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Лучшее время действовать уже наступило"
Страхование

 


В Украине
ГФС выступаает за "горькую пилюлю" для нарушителей прав потребителей
22.03.19

Порушникам прав споживачів в Україні треба виписувати «гірьку пілюлю» у вигляді штрафних санкцій у розмірі 200% суми продажу товарів не проведених по обліку.

Про це заявив начальник відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями Управління перевірок окремих платників Департаменту аудиту Державною фіскальної служби України Юрій Ярмоловський під час Круглого столу «E-commerce в Украине – зона підвищеного ризику для споживачів».

«Що завадить  суб’єктам господарювання, навіть тим які зареєстрували РРО (реєстратор розрахункових операцій), ним не користуватися?
материалы в тему:
Нічого крім страху! Страху отримати дуже гірьку пілюлю. Ця пілюля виражається у штрафних санкціях. Це може бути 200% від суми продажу товару не проведеного по обліку», - заявив Ярмоловський.

Водночас представник ДФС нагадав, що зараз за перше порушення використання РРО та не видачу покупцю фіскального чеку, зокрема при продажі технічно складних товарів, законодавець передбачив мізерний штраф, який нікого не лякає та не стимулює працювати у межах закону, не порушуючи прав споживачів та відкриваючи широкі можливості для продажу контрабандної продукції.

«Хтось згуморив, коли приймали Податковий кодекс й вносилися зміни до Закону № 265 «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Сьогодні сума штрафу становить одну гривню за перше виявлене порушення у застосуванні РРО. У мене щодо цього завжди виникає аналогія , коли у нас продавали шахти за одну гривню, а тут штраф одна гривня», - дивується Юрій Ярмоловський.

При цьому, за його словами, торік підрозділи Державної фіскальної служби провели 2395 перевірок на застосування РРО по всій країні й майже всюди було виявлено порушення та застосовані штрафні санкції. Однак штрафні санкції у розмірі однієї гривні нікого не лякають.

«Наші пропозиції як покращити ситуацію у цьому питані, які ми опрацювали разом із  громадськими організаціями по захисту прав споживачів та з виробниками технічно складної техніки сьогодні знаходяться на затверджені в Міністерстві фінансів України у вигляді змін до  Закону №265 «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», які носять умовну назву «кешбек»», - зазначив чиновник.

Ідея запропонованих змін полягає у тому, щоб надати українському споживачу можливість перевірити виданий продавцем фіскальний чек у базі даних Державної фіскальної служби. Якщо чек фальшивий, до продавця застосовуються штрафні санкції у розмірі 200% від суми проданого з порушення законодавства товару. З них 100% - йде у державну скарбницю, а інші 100% повертаються покупцю, при цьому придбаний товар залишається також у нього.

«На сьогоднішній день у ДФС є можливість здійснювати перевірку будь-якого чеку, який отримав споживач. Ця перевірка здійснюється в електронному кабінеті платника податків. Якщо ця система запрацює – це буде просто «Клондайком» для роботи мого підрозділу  в масштабах України», -резюмував Юрій Ярмоловський.


Союз споживачів України




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.