Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Слишком много внимания мы уделяем планированию минут, в то время как теряем годы"
Страхование

 


Автострахование
Инновационный хаб МТСБУ продолжает отбор стартапов
10.09.20

Наприкінці минулого року розпочав роботу інноваційний хаб МТСБУ, який допомагає розвивати і просувати технологічні стартапи у фінансовій галузі, зокрема, страхуванні і сфері безпеки дорожнього руху.

Експертною групою найпершим був відібраний проект «Мій поліс» – мобільний застосунок, який використовується для оформлення електронного європротоколу при ДТП. Експерти високо оцінили практичну перспективність застосунку з точки зору доповнення вже працюючого сервісу оформлення електронного європротоколу через веб-інтерфейс, що
материалы в тему:
розширить коло користувачів європротоколу та підвищить зручність його використання.

Найближчим часом експертна група розгляне три нові проекти, що надійшли до хабу:

  1. Помічник при ДТП: мобільний застосунок, що допомагатиме дотримуватись необхідної послідовності дій у разі ДТП на території України та поза межами України (ДТП на території країн, що входять до системи «Зелена картка»), в тому числі для отримання першої медичної допомоги.
    Також застосунок дасть змогу укласти електронний європротокол у визначених законодавством випадках, міститиме контакти страховиків ОСЦПВ, відповіді на часті запитання щодо здійснення ОСЦПВ і повідомлення з новинами у сфері дорожнього руху та автострахування. Зараз проект знаходиться на стадії прототипу.
  2. VIAPP – перша в України SAAS-платформа он-лайн страхування з мультиплікатором під «прайвіт лейбл». Завдяки платформі страхувальники зможуть оформити он-лайн договори автострахування, медичного страхування, страхування майна та туристичного страхування для осіб, що виїжджають за кордон. В перспективі передбачена інтеграція платформи з державними онлайн сервісами (Дія, SmartSity), запровадження сервісів сповіщення клієнтів платформи про евакуацію автівки та накладання штрафів за порушення правил дорожнього руху, опції соціальних проектів.
  3. Єврокомісар – онлайн проект, що націлений на вирішення типових проблем учасників дорожнього руху у випадку настання дорожньої пригоди, та прискорення процесу оформлення ДТП.

Рішення передбачає такі опції:

  • швидка відправка європротоколу, повідомлення про ДТП та заяви на виплату до страховика
  • можливість оформлення ДТП без інтернет покриття
  • автоматизація роботи відділу врегулювання страховика ОСЦПВ
  • єдина база сервісів, необхідних у разі ДТП

Нагадаємо, в рамках роботи хабу інноваційні проекти-стартапи презентують свої технологічні рішення експертній групі МТСБУ і отримують консультаційну, організаційну та інформаційну допомогу щодо законодавчої бази і нормативних вимог в сфері ОСЦПВ та безпеки дорожнього руху, бізнес-процесів, специфіки клієнтської поведінки у моторному страхуванні. Експертна група МТСБУ проводить аналіз запропонованих інноваційних рішень і сервісів з категорії іншуртех. Функції експертної групи - прийняття рішення щодо доцільності підтримки стартапу, встановлює механізми і шляхи підтримки (допомога в отриманні фінансування, медіапідтримка, організаційна підтримка тощо).

Оскільки МТСБУ є об’єднанням страховиків, що працюють на ринку ОСЦПВ, Бюро також вбачає свою роль у допомозі стартапам знаходити партнерів серед страхових компаній-членів Бюро, сприяти створенню взаємовигідних відносин між страховиками ОСЦПВ і проектами, що розробляють рішення для технологічної трансформації фінансової екосистеми.

Для участі у роботі хаба стартапам необхідно надіслати презентацію на електронну адресу Проектного офісу МТСБУ project_office@mtibu.kiev.ua


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.