Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Мы можем стать кем-то, только преодолев самих себя"
Страхование

 


Автострахование
Количество договоров е-ОСАГО превысило полмиллиона - МТСБУ
25.06.19

Кількість договорів ОСЦПВ, що укладені в електронній формі, перетнула знаковий рубіж в півмільйона. Станом на 14 червня 2019 р. страховики-члени МТСБУ уклали понад 512 тис. електронних договорів ОСЦПВ. Загальна сума премій за такими договорами склала 362,2 млн грн.

Протягом 1 півріччя 2019 р. щомісячно спостерігається не тільки зростання кількості укладених електронних договорів, але й їх частки в загальній кількості укладених договорів ОСЦПВ. Так, в січні 2019 року
материалы в тему:
електронні договори складали 7% від загальної кількості договорів ОСЦПВ, тоді як в травні – вже майже 12%.
Зараз 42 страховики укладають договори ОСЦПВ в електронній формі.

Лідером за кількістю укладених електронних договорів станом на 14.06.2019 р. є СК «ПЗУ Україна» - 105,1 тис. шт., друге місце у СК «ВУСО» (85,1 тис. шт.), третє - СК «Княжа Вієнна Іншуранс Груп» (65,3 тис. шт.). Загалом, частка ТОП-10 страховиків за кількістю укладених електронних договорів - 80% від загальної кількості електронних полісів.

Система «електронний поліс» розпочала роботу 7 лютого 2018 року згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг №3631 від 31.08.2017 р. Запровадження електронного полісу не відміняє можливості укладання договорів страхування в паперовій формі. Право вибору форми договору ОСЦПВ залишається за споживачем страхових послуг.

Володимир Шевченко, Генеральний директор МТСБУ:

«Надання автовласникам можливості укладати договори ОСЦПВ в електронному вигляді – один з перших, дуже важливих кроків до системної та всебічної діджиталізації ринку моторного страхування. Зручність електронного полісу оцінили як страховики ОСЦПВ, так й споживачі страхових послуг.

Нагадаю, що також в Україні з жовтня 2017 року працює «електронний європротокол», який є доступним для клієнтів будь-якої страхової компанії. Вже укладено понад 2500 електронних європротоколів, і ми вважаємо, що їх кількість буде зростати, коли автовласники матимуть більше інформації щодо цієї зручної опції оформлення страхових випадків та призвичаються до використання мобільних пристроїв для внесення необхідних даних.

Серед планів щодо подальшої цифрової трансформації моторного страхування в Україні – запровадження електронних полісів «Зелена картка», посилення співпраці з Головним сервісним центром реєстрації транспортних засобів, побудова взаємодії з Національною поліцією з організації технологічного контролю за наявністю полісів ОСЦПВ».


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.