Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Главное - не ситуация, в которой мы находимся, а то, как мы ее используем"
Страхование

 


Страховые объединения
ЛСОУ приняла участие в круглом столе IFC "Анализ рынка агрострахования в Украине: выводы и основные тенденции"
22.11.17

21 листопада 2017 року в офісі Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) у м. Києві Проект «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» провів круглий стіл на тему: «Аналіз ринку агрострахування в Україні: висновки та основні тенденції».

З вітальним словом виступили Джейсон Пелмар, голова регіонального представництва IFC в Україні, Білорусії та Молдові, Олена Ковальова, заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Олександр Литвин, представник Мінагрополітики, та представили результати дослідження ринку агрострахування за 2017
материалы в тему:
андерайтинговий рік, підготовлені та проведені Проектом IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Інтерпретацію результатів дослідження та висновками для подальшої діяльності представила Вікторія Якубович, експерт з питань агрострахування Проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії», яка також виступила модератором секції дискусії. Вона зазначила, що в Україні в 2017 андерайтинговому році продовжилася тенденція зростання ринку агрострахування та поліпшення його якісних характеристик, кількість укладених договорів страхування зросла на 21%. Дослідження підтверджують, що обсяг страхових премій зріс на 30% в гривні і на 28% в доларовому еквіваленті.

У дослідженні зазначається, що всього в 2017 році було укладено 957 договорів страхування, зокрема, 427 — на зимовий і 530 — на весняно-літній періоди. Лідером за кількістю украдених договорів є СК «ПЗУ Україна».

Сума зібраних страхових премій склала 204, 4 млн. грн., що на 30% перевищує рівень 2016 р. При цьому страхові продукти в 2017 році включили більш ширший перелік ризиків, ніж у попередні роки (захист від повної загибелі плюс весняні заморозки на період перезимівлі та страхування майбутнього врожаю від багатьох ризиків на весняно-літній період).

Найбільша кількість договорів була укладена в Тернопільській (98) і Дніпропетровській (94) областях, Полтавській (75). За показником застрахованої площі першість належить Полтавській (75,6 тис. га) і Хмельницькій (75,3 тис. га), Дніпропетровській (67,3 тис. га) областях. Перші позиції за обсягом зібраних премій в Україні зайняли Полтавська (33,7 млн. ​​грн.) і Дніпропетровська (18,1 млн. грн.), Сумська (17,8 млн. грн.) області. У 2017 р аграрії найбільше страхували озиму пшеницю, озимий ріпак і кукурудзу.

Лідерами за сумами страхових виплат за підсумками весняно-літнього періоду 2016 андерайтингового року стали страхові компанії-члени ЛСОУ: «АСКА» — 59,9 млн. грн. та «ПЗУ Україна» — 2,1 млн. грн. Всього за підсумками весняно-літнього періоду страховиками було виплачено 63,6 млн. грн.

Страхування, пов’язане з програмами фінансування сільгоспвиробників через Аграрний Фонд та ДПЗКУ, складає приблизно 1/3 від загального по ринку за показником кількості укладених договорів та застрахованої площі та 2/3 за показником обсягу зібраних премій. Середня ставка премії за цими договорами є вищою за аналогічний показник по ринку на 0.8 п.п.

Про розвиток клієнт-орієнтованих підходів як запоруку покращення показників діяльності страхової компанії розповіла Нуно Мейра Сантос, Експерт з питань агрострахування, Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії». Також учасники провели панельну дискусію за участі представників страхових компаній, що надали дані для проведення дослідження.

У дослідженні були використані дані 13-ти страхових компаній України, що мають ліцензією на впровадження страхової діяльності у формі добровільного страхування сільськогосподарської продукції. Серед них страхові компанії – «АСКА», «ЗДОРОВО», «ПЗУ Україна», «Українська аграрно-страхова компанія», «АСКО-Донбас Північний», «Універсальна», СГ «ТАС», «Оранта-Січ», «Країна», «Інго Україна», «Гардіан», «АХА Страхування» та «Брокбізнес».

Учасники заходу — страхові компанії та профільні асоціації, перестраховики та брокери, агровиробники та їх об’єднання, банки та постачальники товарно-матеріальних ресурсів для агросектору, представники урядових структур — Міністерства аграрної політики та продовольства України, Нацкомфінпослуг. Лігу страхових організацій на засіданні представили Президент організації Олександр Філонюк та віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.