Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Победители считают трудности на разных уровнях жизни увлекательными"
Страхование

 


Страховые объединения
ЛСОУ приняла участие в круглом столе на тему минимизации рисков вирусных атак компьютерных систем финучреждений
17.07.17

14 липня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, провела засідання круглого столу «Мінімізація ризиків вірусних атак комп’ютерних систем фінансових установ». Метою заходу було визначення основних ризиків щодо вірусних атак на комп’ютерні системи фінансових установ та запровадження єдиних підходів для протидії таким атакам у майбутньому.

Відкрив роботу та виступив модератором засідання Член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов. «Ринок небанківських фінансових установ у
материалы в тему:
стані активного розвитку. Експерти прогнозують продовження вірусних атак, тому необхідно вживати заходи для унеможливлення збитків та зменшення їх наслідків», — зазначив О.Залєтов.

Спікерами круглого столу виступили Геннадій Дубок, заступник начальника Департаменту кіберполіції – начальник управління протидії злочинам у сфері інформаційної безпеки; В’ячеслав Марцинкевич, старший інспектор кіберполіції; Данило Мелковський, начальник управління департаменту захисту інформації Державної служби технічного захисту інформації України; Алла Нестеренко, директор дирекції правового забезпечення діяльності Торгово-промислової палати України; Ольга Максимчук, Член Нацкомфінпослуг. Учасниками круглого столу були Тетяна Галабудська, керівник апарату Нацкомфінпослуг; керівники структурних підрозділів Нацкомфінпослуг та представники асоціацій фінансових установ. Лігу страхових організацій України на заході представив віце-президент організації Сергій Тарасов.

Учасники обговорили дії організації, що постраждала внаслідок вірусної атаки. У цьому випадку необхідно звернутись до районного відділення поліції або до кіберполіції та зафіксувати факт кібератаки. Для підтвердження форс-мажору подаються документи до ТПП України, зокрема заява за встановленою формою, обґрунтування дати початку форс-мажору, внутрішні підтверджуючі документи (доповідні, службові записки, акти комісій, накази тощо), копія звернення до правоохоронних органів, повідомлення другої сторони про невиконання зобов’язань, документ, що підтверджує відновлення роботи організації. Для уникнення застосування заходів впливу з боку Нацкомфінпослуг необхідно звернутись з відповідною заявою до регулятора.

Виступаючи перед учасниками заступник начальника Департаменту кіберполіції – начальник управління протидії злочинам у сфері інформаційної безпеки Геннадій Дубок зазначив, що «ринок фінансових послуг є одним з самих вразливих до кібератак, оскільки на ньому концентруються персональні дані великої кількості клієнтів та значні грошові кошти».

У зв’язку з цим, важливою є побудова комплексної системи захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах фінансових компаній. Для протидії вірусним атакам у майбутньому необхідно приділяти належну увагу захисту комп’ютерних мереж. Організаціям рекомендовано переглянути політику щодо інформаційної безпеки, провести оцінку захищеності комп’ютерних мереж, регулярно створювати архіви даних, внутрішніми документами визначити ролі користувачів та надати їм паролі доступу.

Нагадаємо, що на початку липня Ліга страхових організацій України звернулась до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та Моторного (транспортного) страхового бюро України, і зазначила необхідність перенесення строків здачі звітності страховиків.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.