Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Идеальное время для чего-то нового не настанет"
Страхование

 


Страховые объединения
ЛСОУ приняла участие в заседании круглого стола IFC "Результаты анализа рынка агрострахования в Украине"
16.04.18

12 квітня 2018 року офіс Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) у м. Києві провів круглий стіл «Результати аналізу ринку агрострахування в Україні: уточнені дані щодо виплат у 2017 році та попередні дані страхування у 2018 році».

З вітальним словом виступили  Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України та Лія Сорока, керівник програми IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

В рамках заходу відбулась Презентація результатів дослідження ринку агрострахування в Україні, в ході якої було представлено
материалы в тему:
26.01.22
Ожидается мировое подорожание продуктов из-за нехватки удобрений - эксперты

16.02.22
Кабмин создает Фонд частичного гарантирования кредитов в сельском хозяйстве

03.02.22
В США назрела реформа в агростраховании: фермеры должны сокращать парниковые выбросы и учитывать изменения климата

30.07.18
Аграрные расписки доступны сельхозпроизводителям, которым нужны деньги

01.03.19
Принудительное исполнение аграрных расписок: первый опыт на рынке
уточнені дані щодо страхових виплат у 2017 андерайтинговому році та обсяги прийнятих на страхування сільськогосподарських культур у 2018 році.

Президент ЛСОУ Олександр Філонюк зазначив, що аграрна галузь є основним трендом макроекономіки країни, при цьому агрострахування виступає як важливий компонент державної аграрної політики та конкурентоспроможності сільського господарства. Протягом більш як 20 років Ліга страхових організацій України бере активну участь у роботі з формування в Україні сучасної агрострахової законодавчої та нормативно-правової бази.  Проте враховуючи, що на сьогодні аграрний сектор є ключовим сектором економіки України, і найбільший внесок сільського господарства в ВВП України у загальному обсязі експорту становить сільськогосподарська продукція, а також, враховуючи його великий потенціал з огляду географічного та кліматичного розташування на карті світу, необхідно впровадження ефективної моделі агрострахування не залежно від політичної та економічної ситуації в країні.

Президент ЛСОУ зазначив, що Україні потрібно запровадження регулярного фінансування державою програм субсидованого агрострахування в Україні, оскільки державна підтримка страхування агропромислового комплексу в усьому світі є однією з найефективніших форм роботи. При цьому законодавчі зміни нашої країни повинні враховувати норми законодавства ЄС, підвищити прозорість сектора страхування аграріїв і зробити цей ринок більш конкурентним.

«Роль страхування в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки складно переоцінити, оскільки це потужний фінансовий стабілізатор та інструмент управління ризиками, що дозволяє компенсувати збитки, які виникають внаслідок настання несприятливих подій», — наголосив Олександр Філонюк.

Основна мета круглого столу – надати можливість усім учасникам ринку агрострахування  в Україні ознайомитись з оновленою інформацією щодо страхових виплат, здійснених страховими компаніями у 2017 андерайтинговому році та даними щодо договорів страхування сільськогосподарської продукції укладених на 2018 андерайтинговий рік. Представлена на заході інформація була зібрана та опрацьована співробітниками Мінагрополітики за підтримки Проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

Учасники заходу — страхові компанії та профільні асоціації, перестраховики та брокери, агровиробники та їх об’єднання, представники урядових структур. Лігу страхових організацій України на заході представив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.