Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Если ты хочешь 100% потерять деньги, найми работников и не смотри за ними"
Страхование

 


Страховые объединения
ЛСОУ приняла участие в заседании круглого стола по вопросам усовершенствования системы украинского экспорта
21.11.19

20 листопада 2019 року в УСПП відбувся круглий стіл з питань удосконалення системи підтримки українського експорту та розвитку державно-приватного партнерства в зовнішньоекономічній сфері.

Мета заходу — підготовка консолідованих пропозицій об’єднань українського бізнесу з удосконалення системи підтримки українського експорту та розвитку державно-приватного партнерства в зовнішньоекономічній сфері.

Указом Президента України №837/2019 від 08.11.19 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» та Програмою діяльності КМУ (ціль 16.3) на МЗС покладі, зокрема
материалы в тему:
завдання з підтримки українського бізнесу у його розвитку за кордоном, у тому числі шляхом створення дієвої системи державно-приватного партнерства в зовнішньоекономічній діяльності.

Наразі Міністерство закордонних справ України з метою вдосконалення механізмів просування зовнішньоекономічних інтересів України проводить роботу щодо осучаснення методів взаємодії МЗС, економічних підрозділів ЗДУ та представників українського бізнесу. В цьому контексті планується перезавантаження роботи Ради експортерів та інвесторів при МЗС шляхом оновлення персонального складу, створення нового веб-сайту, проведення періодичних тематичних засідань.

За 9 місяців 2019 р. експорт товарів та послуг становив 44,84 млрд. дол. США, імпорт – 48,91 млрд. грн. (зростання на 7,1% як в експорті, так і в імпорті порівняно з 9 місяцями 2018 р.). Негативне  сальдо сягнуло рівня 4,07 млрд. дол. (за 9 місяців 2018 р. було також негативне – 3,8 млрд. дол.).

Проте зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 221 країни світу. Частка країн ЄС у зовнішній торгівлі товарами за цей період становить 42,1%.

Учасники наголосили, що сучасний стан зовнішньоекономічного балансу країни визначають сировинні сектори, передусім АПК та металургія, внесок яких у формування ВВП останніми роками є досить вагомим.

Відкрив засідання круглого столу Президент УСПП Анатолій Кінах. Лігу страхових організацій України на засіданні представив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк, який зазначив, що сьогодні страхові компанії України мають всі підстави та права щодо здійснення страхування експортних операцій, і  задля покращення умов ведення бізнесу і страхування ЛСОУ готова долучитись до створення нової ефективної системи державно-приватного партнерства в зовнішньоекономічній діяльності України.

Серед учасників – Управління економічного співробітництва МЗС України, представники «Укрметалургпром», «Держзовнішінформ», корпорації «Електрон», «Банк «Січ», «Укравтопром», Київської ТПП, Будівельної палати та ін.

Планується, що на початку грудня поточного року в МЗС під головуванням Міністра закордонних справ України відбудеться нарада з обговорення шляхів активізації співробітництва та модернізації взаємодії між МЗС, торгово-промисловими палатами та об’єднаннями українського бізнесу, за результатами якої планується підписати «Порядок взаємодії між МЗС та об’єднаннями вітчизняних підприємств у забезпеченні інтересів зовнішньоекономічної діяльності України за кордоном».

За результатами роботи учасники засідання запропонували УСПП звернутися до Уряду із ініціативою докорінного удосконалення Експортної стратегії, підготовки кадрів та відновлення роботи торгівельно-економічних місій при посольствах. Зокрема, нагальним є створення національної експортної галузі та її інфраструктури.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.