Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Каждое более сложное задание требует большей устойчивости к разочарованию"
Страхование

 


В Украине
Минрегион представил концепцию законопроекта о защите прав людей, пострадавших от действий застройщиков
13.12.17

11 грудня 2017 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України провело презентацію та обговорення концепції законопроекту щодо захисту прав постраждалих вкладників у будівництво.

На думку заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Льва Парцхаладзе, новий законопроект щодо захисту прав постраждалих кредиторів під час будівництва житлової нерухомості зможе вирішити проблему довгобудів в Україні та захистити права осіб, що постраждали від протиправних дій забудовників.

Учасники наголосили, що
материалы в тему:
сьогодні немає законодавчих механізмів для захисту прав постраждалих громадян, чиї кошти залучалися у будівництво. Тому потрібен дієвий законопроект, що, в першу чергу, повинен захистити права і законні інтереси громадян, а також сприяти завершенню будівництва.

Загалом новий законопроект спрямовуватиметься на посилення захисту прав громадян, чиї кошти було вкладено у будівництво житлових об’єктів;  стимулювання замовників до своєчасного завершення будівництва незавершених об’єктів; пошук рішень щодо добудови проблемних об’єктів; пошук джерел залучення фінансування для завершення будівництва незавершених об’єктів; та унеможливлення виникнення подібних ситуацій у майбутньому.

Учасники круглого столу – представники асоціацій, об’єднань і суб’єктів господарювання у будівельній і страховій галузях – підтримали концепцію законопроекту та зазначили положення, які потребують доопрацювання, а також звернули увагу на проблемні питання, які необхідно вирішити під час доопрацювання проекту. «Зокрема, захист прав вкладників у будівництво може бути підвищено шляхом запровадження страхування відповідних ризиків», — вважають у ЛСОУ.

Планується, що найближчим часом перша редакція нового законопроекту буде опублікована на сайті Міністерства для ознайомлення та обговорення з громадськістю.

Лігу страхових організацій України на заході представив віце-президент організації Сергій Тарасов.

Нагадаємо, за даними Держстату, на початок 2015 року в Україні налічувалось 14 915 об’єктів незавершеного будівництва, у тому числі 3 823 житлові будівлі. Найбільше таких об’єктів у Донецькій області (429), Харківській (369), місті Києві (357), Хмельницькій (314), Запорізькій (243) та Житомирській області (232). Будівництво 2 135 житлових будинків припинено або законсервовано. Частина таких об’єктів – це багатоквартирні житлові об’єкти, що споруджувались із залученням коштів інвесторів-громадян. За даними обласних (міських) державних адміністрацій, станом на 1 жовтня 2017 року до переліку проблемних включено 119 об’єктів житлового будівництва.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.