Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Строительство на основе успеха других есть признак ума"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
Нацкомфинуслуг изменила название лицензии по страхованию ответственности арбитражных управляющих
05.12.19

Відповідно до підпункту 5 пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства внесено зміну до пункту 21¹ частини четвертої статті 6 Закону України „Про страхування” (далі – Закон), а саме назву виду добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за шкоду, яку може бути завдано у зв’язку з виконанням його обов’язків, змінено на добровільне страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, яку може бути завдано у зв’язку з виконанням його
материалы в тему:
10.02.22
НБУ аннулировал лицензии СК "Остра" за несоответствие обязательных нормативов регуляторным требованиям

07.02.22
В январе на рынке небанковских финансовых услуг появилось 26 новых игроков, 27 участников покинули рынок - НБУ

06.01.22
Нацбанк зарегистрировал в декабре четыре новых страховых брокера

05.01.22
Обновленные требования к финансовому состоянию небанковских финучреждений вступят в силу через полгода - Нацбанк

13.03.19
Разделение банков: Не всем нужна универсальная лицензия
обов’язків. У зв’язку із цим Нацкомфінпослуг інформує страховиків, якими була отримана ліцензія на провадження добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за шкоду, яку може бути завдано у зв’язку з виконанням його обов’язків, щодо подальшої дії ліцензії. Частиною третьою статті 8 Закону України „Про ліцензування видів господарської діяльності” (далі – Закон про ліцензування) передбачено, що у разі зміни згідно із цим Законом назви виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, яка не призводить до зміни предмета такої діяльності, відповідні ліцензійні умови надалі поширюються на такий вид діяльності. Ліцензії на провадження такого виду господарської діяльності продовжують діяти. Також у частині четвертій статті 8 Закону про ліцензування зазначено, що у зв’язку зі змінами, передбаченими цією статтею, органи ліцензування актуалізують інформацію в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців. Статтею 21 Закону про ліцензування визначено, що до набрання чинності положенням про внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців інформації про ліцензування та видання Кабінетом Міністрів України акта щодо припинення ведення Єдиного ліцензійного реєстру, органи ліцензування продовжують формувати, вести, надавати відомості з власних ліцензійних реєстрів та подавати їх до Єдиного ліцензійного реєстру згідно з порядком формування, ведення і користування відомостями ліцензійного реєстру та подання їх до Єдиного ліцензійного реєстру. Нацкомфінпослуг на виконання частини четвертої статті 8 Закону про ліцензування актуалізовано відповідну інформацію щодо страховиків, яка міститься в Державному реєстрі фінансових установ. Отже, отримана страховиками ліцензія на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у частині проведення добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за шкоду, яку може бути завдано у зв’язку з виконанням його обов’язків, продовжує діяти.

insur-info




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.