Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Без маленького риска не получишь большой прибыли"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
Нацкомфинуслуг лишила лицензий три финкомпании и напомнила о необходимости информировать регулятора об оплате за их выдачу
13.06.18

На офіційному веб-сайті Нацкомфінпослуг з 11 квітня 2018 року знаходиться інформаційне повідомлення «ДО УВАГИ ЗДОБУВАЧІВ ЛІЦЕНЗІЇ ТА ЛІЦЕНЗІАТІВ», в якому детально описано порядок дій здобувачів ліцензії та ліцензіатів у разі отримання у Нацкомфінпослуг ліцензій на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів).

Крім того, Нацкомфінпослуг неодноразово письмово зверталась до суб’єктів господарювання, якими не
материалы в тему:
дотримано вимог частини другої статті 14 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі – Закон), проте не всі ліцензіати виконали фінансові зобов’язання перед Державним бюджетом України.

У зв’язку з несплатою за видані ліцензії відповідно до частини другої статті 14 Закону, 05.06.2018 Нацкомфінпослуг прийняті рішення про анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) таким суб’єктам господарювання:

  • ТОВ «КОМЕРЦ-ІНВЕСТГРУП» – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту; надання гарантій та поручительств;
  • ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНО-АГРАРНИЙ ЦЕНТР» – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту; надання послуг з факторингу; надання послуг фінансового лізингу;
  • ТОВ «ФІНАНСОВИЙ РЕГІСТР» – надання послуг фінансового лізингу.

Відповідно до частини десятої статті 16 Закону у разі анулювання ліцензії з підстав, передбачених пунктами 5-10 частини другої цієї статті, суб’єкт господарювання може подати заяву про отримання ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності (повністю або частково) не раніше ніж через рік з дня набрання чинності рішенням органу ліцензування про анулювання попередньої ліцензії.

З метою уникнення негативних наслідків Нацкомфінпослуг повторно звертається до здобувачів ліцензії та ліцензіатів з клопотанням інформувати Нацкомфінпослуг про дотримання вимог статті 14 Закону і направляти копії документів, що підтверджують внесення плати за видану/видані ліцензію/ліцензії із супровідним листом у довільній формі на адресу Нацкомфінпослуг: 01001, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 3, або через офіційний інтернет-сайт Нацкомфінпослуг рубрики «Електронна взаємодія» – «Повідомити про сплату за ліцензію» електронна адреса license@nfp.gov.ua.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.