Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Лучше плохо начинать, чем хорошо бездействовать"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
Нацкомфинуслуг опубликовала рекомендации для раскрытия информации о соблюдении нормативов по активам страховщиков
17.02.20

У зв’язку з набранням чинності з 08.11.2019 розпорядження Нацкомфінпослуг від 08.08.2019 № 1511 «Про затвердження Змін до Положення про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика», Нацкомфінпослуг посилила вимоги до розрахунку прийнятних активів, що включаються з метою дотримання обов’язкових нормативів, встановлених Положенням про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності,
материалы в тему:
прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика, затвердженим розпорядженням Нацкомфінпослуг від 07.06.2018  № 850, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.07.2016 за № 782/32234 (далі – Положення № 850), зокрема в частині врахування таких активів, як дебіторська заборгованість та права вимоги до перестраховиків.

Оскільки розкриття інформації щодо дотримання нормативів, встановлених Положенням № 850, передбачене пунктом 3 розділу 1 форми Пояснювальної записки до звітних даних страховика, встановленої додатком 4 до Порядку складання звітних даних страховиків, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 03.02.2004 № 39, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23.04.2004 за № 517/9116 (далі – Порядок № 39), Нацкомфінпослуг рекомендує страховикам розкривати таку інформацію за формами, наведеними в додатках до цього повідомлення.

Додатково повідомляємо, що задля коректного відображення поданої інформації у звітності страховика, у разі, якщо пояснювальна записка до звітних даних страховика містить табличні форми розкриття інформації, Нацкомфінпослуг повідомляє про можливість подання такої пояснювальної записки у складі пакета звітності (у форматі *.pdf  тощо) із використанням вкладки «супутні документи» в Комплексній інформаційній системі Нацкомфінпослуг. Розмір одного такого прикріпленого файлу не може перевищувати 5 Мбайт.

Завантажити:

  • Додаток 1 – інформація щодо структури активів, їх обтяжень, дотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу, нормативу ризиковості операцій та нормативу якості активів;
  • Додаток 2 – Інформація щодо структури активів у частині непростроченої дебіторської заборгованості та дотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу;
  • Додаток 3 – Інформація щодо структури активів у частині прав вимоги до перестраховиків та дотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу, нормативу ризиковості операцій та нормативу якості активів.

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.