Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Мы всегда можем научиться чему-то новому и вырасти"
Страхование

 


Пенсионные фонды
НКЦБФР подвела итоги работы частных пенсионных фондов
08.09.21

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підсумувала результати роботи системи недержавного пенсійного забезпечення. За даними НКЦПФР, станом на 30 червня у держреєстрі фінансових установ містилася інформація про 63 недержавні пенсійні фонди (НПФ), з яких 58 діючих, а також 19 адміністраторів таких фондів. Загальна кількість учасників НПФ становила 888,3 тис. осіб, тоді як у 2020 році – 879,9 тис.

Адміністраторами НПФ укладено 92,4 тис. пенсійних контрактів, що більше на 12,8% (10,5 тис.) порівняно з аналогічним періодом торік. Кількість вкладників НПФ на кінець червня
материалы в тему:
становила 86,2 тисяч, з яких більша частина - це фізособи – 84,1 тис. (97,6%). Порівняно з відповідним періодом торік цей показник збільшився на 13,1% (10 тис.). Загальна вартість активів, сформованих НПФ, становила 3,713 млрд грн, що на 9,4% або 320,1 млн грн більше порівняно з аналогічним періодом 2020 року.

Недержавні пенсійні виплати становили 1,196 млрд грн, що на 16,2% більше порівняно з відповідним періодом торік. Виплати було здійснено 88,2 тис. учасникам або 9,9% від загальної кількості учасників.

Одним із основних якісних показників, які характеризують систему НПЗ, є сплачені пенсійні внески. Сума пенсійних внесків становила 2,497 млрд грн. Цей показник зріс на 10,1% (228,7 млн грн) проти аналогічного періоду торік.

«Брак фінансових інструментів відчуває і пенсійна система. Вже досить тривалий час основними напрямами інвестування НПФ залишаються державні цінні папери та грошові кошти, розміщені на депозитах. Комісія працює над розвитком фінансових інструментів на ринках капіталу як в напрямку регулювання, так і в напрямку роботи над конкретними кейсами. Сподіваємось, що незабаром НПФ будуть мати якісний спектр інструментів для розвитку пенсійного капіталу», – зазначив член НКЦПФР Юрій Бойко.

Система НПЗ становить третій рівень пенсійної системи. Її розбудова здійснюється з 2004 року після набрання чинності закону «Про недержавне пенсійне забезпечення». Основу системи становлять НПФ. Основною метою інвестування пенсійних активів є отримання учасниками НПЗ додаткових до загальнообов'язкового державного пенсійного страхування пенсійних виплат, разом із забезпеченням дохідності пенсійних активів вище рівня інфляції та залучення довгострокових інвестиційних ресурсів, необхідних для модернізації економіки.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.