Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Люди с пониженной самооценкой защищаются тем, что не идут на риск"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
Отчетность небанковского сектора переходит на международный стандарт - НБУ
22.02.21

Банки і небанківські фінансові установи (страхові компанії, кредитні спілки, ломбарди, інші фінансові компанії) незабаром подаватимуть свою фінансову звітність на основі Таксономії МСФЗ за міжнародним стандартом XBRL.

Як повідомила прес-служба НБУ, вони використовуватимуть XBRL формат для складання річної, консолідованої фінансової звітності та проміжної (квартальної) звітності, що замінить різні підходи до розкриття показників звітності, які існують зараз.

материалы в тему:
"Це вдосконалить звітність українських фінансових установ та дозволить структурувати фінансові дані відповідно до Таксономії МСФЗ в єдиному електронному форматі, сумісному з європейськими та міжнародними стандартами", - зазначили в НБУ.

Реформування фінансової звітності банків та небанківських фінансових установ Національний банк здійснює за підтримки Європейського Союзу, зокрема проєкту “Впровадження практики ЄС з бухгалтерського обліку, фінансової звітності та аудиту в Україні” (далі – проєкт EU-FAAR).

Співпраця Національного банку України та проєкту EU-FAAR охоплює, зокрема, стандартизацію подання фінансової звітності в електронній формі, а також надійних та співставних фінансових даних за міжнародно визнаною Таксономією МСФЗ в форматі XBRL. Прогрес, досягнутий Національним банком у співпраці з проєктом ЄС EU-FAAR, був визнаний міжнародною організацією XBRL International, що встановлює цей стандарт.

«Команда Національного банку разом із проєктом EU-FAAR ефективно та результативно працює над удосконаленням звітності фінансового сектору. Це дозволить нашій країні приєднатися до міжнародного співтовариства держав, в яких суб’єкти звітування складають якісну фінансову звітність у форматі XBRL, - наголосив директор Департаменту бухгалтерського обліку Національного банку Богдан Лукасевич під час другого засідання Наглядового комітету проєкту EU-FААR, яке відбулося 17 лютого 2021 року. - Ми раді продовжувати нашу якісну взаємодію з проєктом EU-FAAR та спільно досягати прогресу в реалізації цього складного та амбіційного завдання».

Він додав, що запровадження фінансової звітності в єдиному електронному форматі відповідно до вимог Ради з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку є наразі одним із складних та водночас пріоритетних напрямів реформ фінансового сектору.

Запровадження звітності відповідно до Таксономії МСФЗ XBRL має багато переваг для України, зокрема:

  • посилення прозорості фінансової звітності та результатів діяльності суб’єктів звітування;
  • відкритий та доступний стандарт обміну бізнес-інформацією;
  • підвищення інвестиційної привабливості завдяки зрозумілим для міжнародної спільноти та співставним структурованим фінансовим даним.

Таксономія фінансової звітності – склад статей і показників фінансової звітності та її елементів, які підлягають розкриттю, а також взаємозвʼязків між ними та іншими елементами таксономії.

XBRL (англ. eXtensible Business Reporting Language – "розширювана мова ділової звітності") – це відкритий стандарт обміну діловою інформацією. У західних країнах він є загальновизнаним стандартом для подання фінансової звітності за МСФЗ і GAAP США в електронному вигляді.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.