Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Научись принимать стресс и правильно его использовать"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
Страховщиков проинформировали об изменениях порядка регистрации правил добровольного страхования
24.07.18

Інформаційне повідомлення щодо зміни порядку реєстрації правил добровільного страхування, змін та/або доповнень до правил добровільного страхування в Нацкомфінпослуг.

Відповідно до статті 17 Закону України “Про страхування” правила страхування розробляються страховиком для кожного виду страхування окремо і підлягають реєстрації в Уповноваженому органі при видачі ліцензії на право здійснення відповідного виду страхування.

У разі якщо страховик запроваджує нові правила страхування, чи коли до правил страхування
материалы в тему:
вносяться зміни та (або) доповнення, страховик повинен подати ці нові правила, зміни та (або) доповнення для реєстрації до Уповноваженого органу.

Відповідно до підпункту 62 пункту 4 Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 № 1070, Нацкомфінпослуг, відповідно до покладених на неї завдань, реєструє під час видачі ліцензії на право здійснення відповідного виду страхування прийняті страховиком правила страхування для такого виду, а також зміни та/або доповнення до цих правил.

Пунктом 48  Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 913 (далі — Ліцензійні умови), визначено, що страховик зобов’язаний розробляти та затверджувати правила страхування окремо для кожного виду добровільного страхування, на який він отримує ліцензію, та реєструвати такі правила в Нацкомфінпослуг, а також реєструвати в Нацкомфінпослуг нові редакції правил страхування, зміни та/або доповнення до правил страхування у випадку їх затвердження страховиком.

Реєстрацією в Нацкомфінпослуг правил (умов) добровільного страхування, змін та/або доповнень до правил (умов) добровільного страхування є прийняття Нацкомфінпослуг рішення про реєстрацію правил (умов) добровільного страхування, змін та/або доповнень до правил (умов) добровільного страхування.

Відповідне рішення Нацкомфінпослуг (як і рішення про відмову в реєстрації правил (умов) добровільного страхування, змін та/або доповнень до правил (умов) добровільного страхування) оприлюднюється  на офіційному веб-сайті Нацкомфінпослуг у мережі Інтернет не пізніше наступного робочого дня після його прийняття.

Також повідомляємо, що законодавством не передбачено подання на реєстрацію до Нацкомфінпослуг правил (умов) добровільного страхування, змін та/або доповнень до них у двох примірниках, а також повернення примірника правил, змін та/або доповнень до них після прийняття рішення про їх реєстрацію.

Відповідно до абзацу п’ятого пункту 24 Ліцензійних умов фінансові установи зобов’язані розміщувати внутрішні правила надання фінансових послуг на власному веб-сайті (веб-сторінці) не пізніше наступного робочого дня після дати набрання ними чинності із зазначенням такої дати.


uainsur.com




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.