Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Мы работаем не с брендами, мы работаем с людьми" Николай Николаенко
Страхование

 


Страховые объединения
В Госфинмониторинге обсудили практики применения рекомендаций FATF
30.05.18

22 та 23 травня 2018 року в Держфінмоніторингу за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та участі представників Міністерства фінансів Польщі пройшов міжнародний науково-практичний семінар на тему «Практика застосування Рекомендацій FATF та реалізація результатів Національної оцінки ризиків».

Відкрив роботу засідання та виступив зі вступним словом Ігор Гаєвський, перший заступник Голови Держфінмоніторингу України. Він представив міжнародних експертів та учасників семінару, ознайомив із запланованим порядком денним. Андрій Оприсок, заступник директора Департаменту — керівник
материалы в тему:
відділу взаємодії з державними органами Департаменту координації системи фінансового моніторингу, ознайомив учасників семінару з результатами V-го раунду оцінки України Комітетом Ради Європи Moneyval: основними аспектами, направленими на позитивні сторони результатів оцінки, негативними моментами, виявленими Комітетом в ході перевірки та шляхами вирішення проблемних питань.

Семінар пройшов в рамках щорічних заходів щодо обміну досвідом між підрозділами фінансової розвідки України та Польщі. Досвід Польщі представили фахівці Патрисія Ставіцька, керівник департаменту фінансової інформації Міністерства фінансів Польщі, яка розповіла про зміни в системі збору даних ПФР Польщі відповідно до нового Закону у сфері протидії відмиванню коштів, та пані Марія Гдула-Матиясік, Головний спеціаліст департаменту контролю служби фінмоніторингу республіки Польща, яка ознайомила учасників з завданнями та функціями департаменту, найчастішими порушеннями та заходами впливу.

Віктор Савчук, заступник директора департаменту – начальник відділу взаємодії з державними органами Департаменту координації системи фінансового моніторингу, ознайомив учасників семінару з платформами співпраці з приватним сектором, серед яких законодавча, міжнародна, навчальна, практична, інформаційна, координаційна, громадська.

Також в рамках семінару було презентовано тему підвищення ефективності операційної моделі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та принципи побудови системи протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, у банках. Особлива увага була приділена принципам роботи експертних місій Комітету Ради Європи MONEYVAL, а також новій концепції методології Національної оцінки ризиків, представленій Олександром Глущенко, директором Департаменту координації системи фінансового моніторингу, та Антоном Чубенко, директором Академії фінансового моніторингу. Крім того, на заході обговорювались питання, які стосуються практичних аспектів застосування 6 та 7 Рекомендацій FATF щодо цільових фінансових санкцій, пов’язаних з тероризмом, його фінансуванням та розповсюдженням зброї масового знищення. По закінченню його учасники отримали Сертифікат відповідного зразка.

Семінар пройшов за участю представників українських державних та громадських структур, Держфінмоніторингу, Академії фінансового моніторингу та міжнародних експертів, правоохоронних та судових органів України, а також професійних організацій суб’єктів первинного фінансового моніторингу, навчальних закладів та наукових установ. Лігу страхових організацій України в складі Громадської Ради при Держфінмоніторингу представляє Романа Навальківська, Заступник Голови Громадської Ради, віце-президент ЛСОУ.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.