Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Никогда, никогда, никогда не сдавайся" Черчилль
Страхование

 


Медицинское страхование
В Киеве обсудили эффективность систем охраны здоровья в Польше и Украине
31.10.17

27 жовтня 2017 року у Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця відбулось засідання круглого столу «Ефективність систем охорони здоров’я в Польщі та Україні: реалії, умови, можливості».

Відкрив засідання та виступив модератором заходу пан Холлі Ромуальд, який розповів про досвід запровадження медичного страхування в Республіці Польщі. Про ключові моменти законопроектів щодо медичного страхування, які розглядалися в Комітетах Верховної Ради України, їх основні переваги та недоліки, а також шляхи та етапи проходження обговорення та прийняття компромісних рішень доповів
материалы в тему:
Ігор Яковенко.

Голова Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування Тетяна Бутківська окреслила питання фінансування охорони здоров’я як ключового фактору медичної реформи в Україні, зокрема, акцентувала увагу на фінансових показниках національних рахунків охорони здоров’я, рекомендаціях ВООЗ, структурі загальних витрат на охорону здоров’я за джерелами фінансування в Україні та світі. Також вона представила підсумки роботи страхового ринку України по ДМС, наголосивши, що сума виплат по ДМС за 2016 рік склала 1,2 млрд. грн., що становить менше 1,5% обсягу «тіньового бюджету».

Досвід впровадження добровільного медичного страхування в Україні презентував Антон Кіяшко, який зазначив, що зараз вітчизняна медицина в більшості випадків, на жаль, використовує емпіричний підхід до лікування, а не клінічно доведені методи. «Страхові компанії зацікавлені у введенні стандартів медичної допомоги, заснованих на принципах доказової медицини. Аналіз світового досвіду свідчить про необхідність використання медичних стандартів в сфері охорони здоров’я для забезпечення якісною медичною допомогою і захисту прав медичних працівників та пацієнтів», — наголосив А.Кіяшко.

Проблеми та перспективи розвитку медичного страхування в Україні та шляхи підвищення ефективності системи охорони здоров’я озвучили Віталій Нечипоренко та Тетяна Грузєва.

Мета заходу – окреслити сучасні проблеми реформування медичної галузі в Україні в аспекті запровадження медичного страхування та обговорити перспективи їх вирішення з урахуванням практичного досвіду європейських країн та США.

Організаторами заходу виступили Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Ліга страхових організацій України, Медичний університет міста Лодзь та Варшавська школа економіки.

Лігу страхових організацій на заході представили Голова Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування Тетяна Бутківська та віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.