Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Победители не ждут тяжелой ситуации, они сознательно выходят на них"
Страхование

 


Автострахование
В МТСБУ заявляют, что оборот фальшивых "Зеленых карт" фактически прекращен
12.12.19

Обіг фальшивих сертифікатів міжнародного страхування «Зелена картка» фактично припинено. Про це повідомила прес-служба МТСБУ.

Запровадження в лютому поточного року автоматизованої перевірки наявності та чинності страхових сертифікатів міжнародного страхування «Зелена картка» на автомобілі з українською реєстрацією, що прямують за кордон, суттєво вплинуло на ситуацію з обігом фальшивих бланків страхових полісів.

Останнім часом співробітники Держприкордонслужби виявляють все менше спроб пред’явлення фальшивих страхових сертифікатів «Зелена картка». Українські водії
материалы в тему:
усвідомлюють невідворотність перевірки та виявлення випадків використання фальшивок, внаслідок чого такі спроби зведені майже нанівець.

«І шахраї, що виготовляли фальшиві бланки, і водії знають, що зараз шляхом запиту до ЦБД МТСБУ перевіряється наявність та чинність страхового сертифікату на абсолютно кожен автомобіль української реєстрації, що прямує за кордон. Тож для водіїв намагатись «зекономити» за допомогою придбання фальшивого полісу стало ризикованим – у разі його виявлення відразу може бути зареєстровано відповідне кримінальне провадження, а для шахраїв цей кримінальний «бізнес» став просто нерентабельним. Але поки ми йшли до цього результату, з початку року вже було зареєстровано 35 кримінальних проваджень за фактами виявлення підробок страхових сертифікатів «Зелена картка», - зауважив Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Протягом 2019 року здійснено 14 виїздів робочої групи МТСБУ до різних прикордонних загонів України, в ході цих виїздів було проведене навчання співробітників Держприкордонслужби, а також надано практичну допомогу щодо здійснення перевірок у пунктах пропуску. В період їх проведення було перевірено понад 72,7 тис. транспортних засобів української реєстрації, що прямують за закордон. Майже 2 тис. власників автомобілів серед перевірених намагались перетнули кордон без укладеного договору міжнародного страхування «Зелена картка». Таким водіям було відмовлено у перетині кордону і запропоновано укласти договір страхування, після чого вони змогли продовжити свою подорож.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.