Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Хороших специалистов много. Быть одним из них - недостаточно. Необходимо, чтобы об этом узнало как можно больше людей" Бодо Шефер
Страхование

 


Автострахование
В первом квартале в МТСБУ поступило 570 жалоб на страховщиков
31.05.21

До МТСБУ у 1 кв. 2021 р. надійшло 570 скарг на дії страхових компаній, що більше показників попереднього кварталу (363 скарги).

Як повідомила прес-служба МТСБУ, рівень скарг (співвідношення їх кількості до кількості врегульованих вимог) становить 1,39% проти показника 0,9% в останньому кварталі минулого року.

«Таке збільшення кількості та рівня скарг відбулось за рахунок декількох страховиків, включаючи тих, яким зараз тимчасово призупинені ліцензії рішенням регулятора. Тільки у компанії «Ю.Ес.Ай» кількість
материалы в тему:
скарг збільшилася на 129 шт. у порівнянні з попереднім кварталом. 11 компаній із 48 членів Бюро не мають жодної скарги, у 23 компаній рівень скарг нижче індикативно встановленого (менше 1%), та ще у 8 компаній цей показник складає від 1 до 2%. Тобто треба визнати, що більша частина страховиків ОСЦПВ продовжує сумлінно виконувати зобов’язання, і практично не отримують нарікань від постраждалих», – коментує Олена Машаро, керівник департаменту методології та аналізу МТСБУ.

Згідно з графічним інформером «світлофор», половина компаній-членів МТСБУ (24 страховики) мають зелені індикатори оцінок за всіма трьома показниками. У попередньому кварталі таких компаній було 26.
Лише одна компанія, «Міжнародна СК», отримала «червоне світло» за показником «Загальна оцінка діяльності страховика» (у компанії тимчасово припинена ліцензія). Чотири страхові компанії мають за цим показником «жовтий» колір світлофору.

Три страховики отримали незадовільну оцінку за показником «Якість врегулювання збитків» та шість – за показником «Рівень скарг від потерпілих та страхувальників».

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко заявив: «В квітні у чотирьох компаній, що є членами МТСБУ, були тимчасово призупинені всі ліцензії за рішенням регулятора. Здебільшого саме за рахунок цих компаній і відбулось певне погіршення показників світлофору. Хочу нагадати, що компанії втратили право укладати будь-які договори страхування, в тому числі і з ОСЦПВ. Бюро припинило видачу їм бланків полісів та заблокувало можливість укладання електронних договорів. Проте припинення ліцензії не знімає з компанії зобов’язань щодо виплат страхового відшкодування за раніше укладеними договорами.
 ОСЦПВ є соціально значущим видом страхування, тож власники та топ-менеджери страхових компаній повинні відповідальніше ставитись до питань стабільності роботи та платоспроможності страховика. В свою чергу, МТСБУ для посилення гарантійних функцій підвищило вимоги щодо темпів наповнення додаткових гарантійних фондів Бюро».


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.