Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Либо мы осуществляем наши мечты, либо мы помогаем другим осуществлять их мечты"
Страхование

 


События в мире страхования
В презентации Стратегии развития финрынка приняли участие члены ЛСОУ
16.01.20

16 січня 2020 року Національний банк за сприяння Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору» презентував Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року. Документ підписали Голова Національного банку України Яків Смолій, Міністр фінансів України Оксана Маркарова, Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України Тимур Хромаєв, Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг Денис Ястреб.

Відкрив Третю щорічну зустріч
материалы в тему:
Національного банку з клієнтами та партнерами Голова Національного банку Яків Смолій. Він зазначив, що «такі зустрічі – спосіб бути більш прозорими та зрозумілими щодо політики центробанку, а також підзвітними для суспільства».

«Спільно з колегами ми працювали над Стратегією майже півроку. Це – сотні годин вивчення досвіду інших країн, переговорів з регуляторами, планування, консультацій із учасниками фінансового сектору. І скажу чесно: ми задоволені результатом роботи, яку провели. Бо ми це зробили максимально по-партнерськи та прозоро. Адже ми віримо, що лише так наші плани на майбутнє відповідатимуть реальному стану речей, а отже – будуть виконані. А відповідно, сама Стратегія буде не якимись «папірцями», а повноцінною візією майбутнього. І ми зобов’язуємося виконати цю візію разом із іншими підписантами стратегії», — наголосив Голова НБУ.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук серед двох найбільш пріоритетних завдань уряду назвав дешеві кредити та розширення доступності фінансових послуг. «Ми добре розуміємо, що робити. В нас є план. І про його невелику частину ми сьогодні говоритимемо дуже детально та професійно», — зазначив Олексій Гончарук.

Міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що тригери, які запускають виплати за ВВП-варантами, не настали. «І Мінфін, і наша команда, яка займається управлінням боргу, уважно аналізує всі інструменти, зокрема потенційні», — сказала міністр під час представлення Стратегії. При цьому Маркарова наголосила: «На сьогодні ці інструменти не є частиною нашого боргу».

Стратегія розвитку фінансового сектору України до 2025 року передбачає такі напрямки розвитку фінансового сектору як зміцнення фінансової стабільності, сприяння макроекономічному розвитку і зростанню економіки, розвиток фінансових ринків, розширення фінансової інклюзії, а також впровадження інновацій у фінансовому секторі.

Стратегічними цілями розвитку фінансового сектору є, наприклад, впровадження плану дій BEPS для запобігання виведенню прибутків за кордон, міжнародний обмін інформацією за єдиним стандартом (CRS), скорочення тіньової економіки з 30% від ВВП до менш як 20%. Частка непрацюючих кредитів у банківській системі за п’ять років має скоротитися з 52,9% до менш як 10%, частка валютних депозитів — із 41,7% до менш як 30%. Держборг має скоротитися з 52,3% від ВВП до менш як 40%, при цьому частка держборгу в національній валюті має збільшитися із 33,4% до більш як 50%. Цілі щодо дефіциту державного бюджету — 1,5% у 2024 році.

«Реалізація стратегії дасть можливість створити за п’ять років прозорий, конкурентний, стабільний і високотехнологічний фінансовий сектор. При таких умовах він стане драйвером стійкого та інклюзивного розвитку економіки України і сприятиме підвищенню добробуту громадян через ефективне акумулювання і перерозподіл фінансових ресурсів в економіці», — сказано в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, що страховики-члени ЛСОУ брали активну участь у роботі над Стратегією розвитку фінансового сектору України до 2025 року.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.