Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Либо мы осуществляем наши мечты, либо мы помогаем другим осуществлять их мечты"
Страхование

 


Автострахование
Количество и объем выплат за незастрахованных виновников ДТП выросли в Украине более чем на 20% - МТСБУ
09.10.20

В Україні зросла кількість та сума виплат за водіїв, які спричинили ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МТСБУ

За підсумками 9 міс. 2020 р., кількість виплат за незастрахованих водіїв з фонду захисту потерпілих (ФЗП) МТСБУ збільшилась на 22%, склавши 2946 шт.

Сума виплат сягнула 104,1 млн. грн., що на 23,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Це індикатор того, що значна частина українських автовласників, незважаючи на закон, нехтує обов’язком укладати договір ОСЦПВ», – заявив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

материалы в тему:
Причина полягає в комбінації декількох чинників: низького рівня життя українських громадян, зниження економічної активності, викликаного пандемією, недостатньої фінансової культури населення, безвідповідальності частини водіїв та відсутності дієвих механізмів контролю за наявністю полісів ОСЦПВ.

Перешкодою для покращення ситуації є те, що співробітники Національної поліції мають право перевіряти наявність полісу ОСЦПВ виключно у разі порушення водієм правил дорожнього руху або потрапляння його в ДТП. Також в України, на відміну від багатьох європейських країн, запровадження автоматичної фіксації наявності полісів ОСЦПВ залишається поки що на рівні перспективної ідеї.

«Після того, як в лютому 2019 р. Державна прикордонна служба почала в автоматизованому режимі перевіряти у кожного водія, що прямує за кордон, наявність та чинність страхового сертифікату «Зелена картка», це справило позитивний вплив на забезпеченість страховим захистом автівок на українській реєстрації. Майже одразу ми відзначили суттєве зростання кількості укладених договорів міжнародного страхування «Зелена картка» (на 30-40% щомісячно), яке було викликане тим, що водії припинили спроби виїхати за кордон без полісу», – розповідає Шевченко.

«Необхідно аналогічним чином запровадити автоматизовану перевірку наявності внутрішніх полісів ОСЦПВ. Це вирішить проблему незастрахованих водіїв на автошляхах країни. Тут потрібні спільні зусилля боку законодавчої влади, регулятора та МВС», – заявляє він.

Шевченко звертає увагу українських автовласників, що відсутність договору ОСЦПВ у випадку спричинення ДТП, створює серйозні фінансові виклики для водія-винуватця аварії. Він обов’язково сплатить штрафи як за відсутність чинного договору ОСЦПВ, так і за порушення ПДР. Крім того, здійснивши відшкодування за такого автовласника, МТСБУ обов’язково подає регресний позов до нього та стягує повну суму заподіяної шкоди, витрати на експертизу, судові витрати та інші супутні витрати.

«МТСБУ щорічно стягує десятки мільйонів гривень у регресному порядку з незастрахованих винуватців ДТП, тому раджу кожному водієві зважити можливі наслідки та убезпечити себе від фінансових складнощів, обов’язково уклавши договір ОСЦПВ», – резюмував Шевченко.

Також в січні-вересні 2020 р. зросла кількість та сума виплат за водіїв пільгових категорій. Кількість таких виплат збільшилась на 12,8%, сума – на 24,9%., до показника 26,8 млн. грн.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.