Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Качество - это не только соответствие определенным стандартам, но и постоянное совершенствование"
Финансы

 


Депозиты
97% кредитного портфеля банка "Аксиома" составляли кредиты 11 заемщиков, выданные под залог мусорных ценных бумаг - ФГВФЛ
20.03.18

У період листопад-грудень 2013 року та березень - квітень 2014 року банк «Аксіома» надавав кредити групі позичальників (11 компаній), основним видом діяльності яких були спекулятивні операції на ринку цінних паперів. При цьому застосовувалась пільгова відсоткова ставка. Кредити надавались під 5,7-13%, в той час як іншим позичальникам – під 27-36%. На всіх позичальників були відкриті однакові ліміти кредитування на рівні 80-86 млн грн для здійснення спекулятивних операцій на ринку цінних
материалы в тему:
26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

19.12.18
Светлана Рекрут: "Чуда не будет, ведь рынок умеет считать цену активов"

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

20.02.19
Куда делись деньги банка "Михайловский", или Почему важно читать мелкий шрифт в банковских договорах

23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ
паперів.

Забезпеченням виконання зобов’язань за укладеними кредитними договорами були прості іменні акції закритого венчурного фонду. Оскільки не здійснювалось котирування вказаних цінних паперів, їхня вартість не враховувалась при розрахунку резервів банку «Аксіома». Відповідно до поданої позичальниками звітності, у них було відсутнє будь-яке майно, а структуру балансів формували кошти в розрахунках, тобто дебіторська та кредиторська заборгованість. У кредитній документації зазначалось, що джерелом погашення виданих кредитів є кошти від реалізації іншого майна. Тобто, на момент прийняття рішення про надання кредитів джерело погашення було відсутнє.

На момент введення тимчасової адміністрації загальна заборгованість вказаних позичальників склала більше 600 млн грн, або 97% загального обсягу кредитного портфелю банку «Аксіома».

Під час надання зазначених кредитів та через прийняття нераціональних управлінських рішень, укладення свідомо невигідних для банку угод (придбання у інших банків права вимоги за кредитами, які не обслуговуються) у банку «Аксіома» виникли фінансові втрати та збитки на суму більше 1 млрд грн.

Крім того, уповноважена особа Фонду гарантування встановила, що посадові особи банку «Аксіома» проводили операції зі збільшення його статутного капіталу з грубими порушеннями чинного законодавства, а саме, за рахунок кредитних коштів.

За фактом вчинення протиправних діянь уповноважена особа Фонду гарантування подала у правоохоронні органи відповідні заяви.

Наслідком виведення активів з банку «Аксіома» стало те, що їхня оціночна вартість ліквідаційної маси (161,58 млн грн) майже у п’ять разів менша від тої, яка зазначена у бухгалтерських документах (776,31 млн грн). При цьому, сума заявлених вимог кредиторів банку становить більше 138 млн грн, з них вимоги Фонду гарантування – 120,87 млн грн, з яких банк вже погасив 6,33 млн грн. Вкладникам банку «Аксіома» виплачено гарантоване відшкодування на суму більше 106 млн грн.

Інформацію про схеми виведення активів, виявлені в інших банках, можна переглянути тут.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.