Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Представьте вашу цель на эскалаторе, чем больше вы медлите, тем дальше она уходит"
Финансы

 


Банки
C 2013 года действия руководства банка "Хрещатик" были направлены на выведение активов - результаты проверки
12.01.18

У період з травня до листопада 2017 року товариством з обмеженою відповідальністю «АКТІО» було здійснено аналіз неплатоспроможності (forensic) ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК», проведений за ініціативи департаменту розслідування протиправних діянь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Проведений аналіз фінансових операцій та звітності банку свідчить, що починаючи з 2013 року дії керівництва, Спостережної Ради та власників Банку не були спрямовані на отримання прибутку та підвищення фінансової стабільності банку, а натомість мали
материалы в тему:
ознаки ризикових та спрямованих на виведення з банку фінансових активів.

За період, що перевірявся, встановлено недотримання банком принципу забезпеченості кредитування. А саме: значна частка кредитів, наданих банком юридичним особам, протягом 2013-2015 років відносилася до категорії «незабезпечених».

При аналізі ефективності розміщення коштів в операції з цінними паперами встановлено неефективність прийнятих керівництвом банку рішень щодо розміщення банківських активів.

У період, що перевірявся, банк здійснював купівлю/придбання/утримання цінних паперів у вигляді облігацій емітентів – потенційно пов’язаних осіб, які на сьогоднішній день залишаються не погашеними. Проведені операції фактично призвели до збитку у розмірі 1 286 млн грн, що суттєво вплинуло на фінансовий стан банку та стало однією із причин його неплатоспроможності.

Висновки ТОВ «АКТІО» підтверджуються звітами Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України та експертним економічним дослідженням Полтавського відділення Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. М.С. Бокаріуса Міністерства юстиції України.

Починаючи з 2014 року ліквідність банку постійно погіршувалась внаслідок скорочення обсягів високоліквідних і ліквідних активів, при цьому темпи падіння прискорювались кожний рік. Керівництво банку не реагувало на суттєве зниження високоліквідних активів, а продовжувало політику їх подальшого зменшення, що у подальшому призвело до нездатності банку до виконання своїх зобов’язань.

Комплексним аналізом неплатоспроможності ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» ТОВ «АКТІО» виявлено проведення сумнівних операцій та дії (бездіяльність) керівництва Банку, Спостережної Ради Банку та його власників, що призвели до збитків Банку на суму понад 2,5 млрд грн.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.