Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Чтобы улучшить наши дела, мы должны, прежде всего, улучшить себя"
Финансы

 


Депозиты
ФГВФЛ досрочно погасил еще 2 млрд грн задолженности перед Минфином
22.09.21

Фонд гарантування вкладів перерахував Міністерству фінансів України 2,07 млрд грн – 1,2 млрд грн за векселями та 0,87 млрд грн за відсотками. Як зазначили в прес-службі ФГВФО, таким чином Фонд продовжив дострокове погашення заборгованості за позиками, взятими у держави для здійснення гарантованих виплат вкладникам у 2014-2017 рр.

Загалом на сьогодні Фонд повернув Міністерству 21,7 млрд грн, з яких 7,9 млрд грн - відсотки. Левову частку цієї суми Фонд погасив Міністерству фінансів достроково, зокрема: 2018 р. – 1,5 млрд грн; 2019 р. – понад 9 млрд грн; 2020 р. - 2 млрд грн; Лютий 2021 р.
материалы в тему:
- 2 млрд грн; Вересень 2021 – 2,07 млрд грн. Крім того, у 2019 р. Фонд повністю погасив борг перед НБУ на суму 25,6 млрд грн, з яких 5,5 млрд грн - сплачені відсотки.

Внаслідок цього дострокового погашення також зменшилась база нарахування процентів за позиками, і нині залишок боргових зобов’язань Фонду становить 45,7 млрд грн за номіналом векселів та понад 62,5 млрд грн відсотків, що мають бути нараховані до 2031 р.

«Завдяки достроковим погашенням, Фонд вже заощадив 15 млрд грн при нарахуванні відсотків. Однак, на сьогодні загальна сума заборгованості перед державою становить 108,2 млрд грн. Найближчим часом ми очікуємо ухвалення Верховною Радою законопроєкту, який передбачає реструктуризацію залишку цього боргу, зокрема, погашення відсотків за рахунок надходжень від стягнення збитків з осіб, причетних до доведення банків до банкрутства. Це дозволить нам розвивати систему гарантування, насамперед, вже цього року підвищити гарантовану суму вкладів до 400 тисяч гривень та приєднати Ощадбанк до системи гарантування вкладів», - наголосила директор фінансовий Фонду гарантування вкладів Олена Нужненко.

Кошти, які Фонд перерахував Міністерству фінансів в 2021 році, спрямовуються на фінансування бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва».

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.