Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Нельзя допускать застоя, фирма либо растет, либо становится слабее"
Финансы

 


Мошенничество
Генпрокуратура объявила двум должностным лицам "Пивденкомбанка" о подозрении в присвоении имущества
03.10.19

Після багаторічних зусиль з повернення активів, виведених з неплатоспроможних банків, Фонд гарантування вкладів здобув потужного партнера у цій боротьбі, зазначили у прес-службы ФГВФО.

У Генеральній прокуратурі України створено Департамент нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності, який, зокрема, опікуватиметься справами, пов’язаними з виведенням коштів з банків.

Фонд надав документи та інформацію Генеральній
материалы в тему:
03.09.21
В Украине будут судить экс-руководителя банка за растрату 477 млн грн

30.07.21
Экс-банкир объявлен в международный розыск за растрату 477 млн грн

12.10.21
Экс-собственнику и экс-главе набсовета "Дельта Банка" сообщено о подозрении в растрате 1 млрд грн

30.08.21
В США суд отклонил ходатайство экс-владельцев о прекращении рассмотрения дела по иску "ПриватБанка"

24.09.21
Суд Лондона признал достаточными основания для наложения всемирного ареста на активы Жеваго, но оставил открытым вопрос юрисдикции
прокуратурі для досудових розслідувань у низці кримінальних проваджень. Зокрема, цими днями у межах досудового слідства, що здійснюється під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури, оголошено про підозру двом службовим особам ПАТ «КБ «Південкомбанк» - за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ).

Нагадаємо, йдеться про виведення 38 млн дол США через австрійський Meinl Bank AG, деталі якого неодноразово оприлюднював ФГФО. Під час досудового слідства встановлено, що службові особи банку розробили схему із привласнення коштів установи. Впродовж 2012-2014 років вони незаконно передали у заставу гроші банку, які знаходились на кореспондентських рахунках «Південкомбанку» у закордонній банківській структурі для забезпечення видачі кредиту кіпрській компанії. Після неповернення кредиту через протиправні дії службовим особам ПАТ «КБ «Південкомбанк» заставні 38 мільйонів американських доларів були списані на користь іноземного банку, а кредитори «Південкомбанку», відповідно, недоотримали ці кошти.

Окрім того, заочно вручено підозру колишньому власнику АТ «Банк «Фінанси та кредит» щодо причетності до однієї зі схем, виявлених у Банку Фондом гарантування вкладів, - розтрати та легалізації 2,5 млрд грн банку.

«Фонд гарантування вкладів роками бореться за повернення кредиторам неплатоспроможних банків втрачених ними коштів. Тривалий час, попри всі наші зусилля, ми залишались сам-на-сам із цією проблемою. І ось нарешті, після оновлення Генеральної прокуратури, ми бачимо дії, що продемонстрували розуміння глибини цієї проблеми і наявність політичної волі для її розв’язання!

Фонд гарантування вітає цей крок і сподівається, що наша співпраця дозволить зрушити з мертвої точки цю болючу проблему», - наголосила Директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут.

Нагадаємо, станом на 01.09.2019 Фондом гарантування вкладів подано до правоохоронних органів заяви стосовно 467 власників та керівників банку; 764 службових осіб банку. Всі повернуті кошти будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів банків.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.