Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Мы всегда можем изменить свою жизнь"
Финансы

 


Депозиты
Из собственности "ВТБ Банка" выведена недвижимость на более чем 105 млн грн, открыто дело - ФГВФЛ
14.01.19

Під час здійснення Фондом гарантування ліквідації АТ «ВТБ БАНК» виявлено безпідставну перереєстрацію права власності на нерухомість на понад 105 млн грн. Так, 26.12.2018 р. встановлено, що 46 одиниць нерухомості, які перебували на балансі банку з 2015 р., зникли з його активів.

Подальше з’ясування обставин показало, що ці об’єкти було перереєстровано державним реєстратором Дніпровської філії одного з комунальних підприємств Ю. В. Гладковим 13 грудня 2018 р. на фізичну особу на
материалы в тему:
підставі «додаткового рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська за цивільною справою №202/9477/14-ц» від 15.01.2016 р. При цьому «основне рішення» за цією судовою справою, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру судових рішень,  жодного стосунку до АТ «ВТБ БАНК» та його майна не має, а сама позовна заява по цій справі залишена без розгляду ухвалою суду від 15.01.2016 року. 15 грудня 2018 р., цією фізичною особою за допомогою цього ж державного реєстратора всі 46 вищезгаданих об’єктів було внесено як статутний капітал у новостворене ТОВ, зареєстроване 30.11.2018 р. зі статутним капіталом всього 1 тис грн у м. Дніпрі.

У ФГВФО є всі підстави вважати ці дії шахрайськими, про що свідчать такі факти: у 2014 році на баланс банку було взято 311 квартир та об’єктів комерційної нерухомості на підставі договорів іпотеки. За наступні три роки із них були продані усі, окрім 46-ти, які залишалися на балансі на момент входження в банк ФГВФО. І, за дивним «збігом обставин», саме ці нереалізовані 46 одиниць і були зазначені в загадковому додатковому рішенні суду 15 січня 2016 р., про яке стало відомо у грудні 2018 р. Виходить, авторам цього рішення за три роки наперед було відомо, які саме об’єкти із понад 300 залишатимуться у власності банку наприкінці 2018 року.

«Дар передбачення» автори цього судового рішення продемонстрували і в інших аспектах: наприклад, у ньому ще у середині січня 2016 року згадується м. Дніпро, тоді як перейменування Дніпропетровська на Дніпро відбулося лише у червні 2016 року. Тобто, уже за півроку до зміни назви міста представники суду не мали сумнівів, що її буде змінено, і точно знали, який саме варіант буде обрано при перейменуванні. Окрім того, єдиною підставою для перереєстрації права власності на ці 46 об’єктів на користь фізичної особи став лист з Індустріального районного суду м. Дніпропетровська про існування цього «додаткового» рішення, датований 18 грудня 2018. Цей лист, до речі, - єдиний документ у цій судовій справі, оформлений відповідно до передбаченої законом процедури, зокрема, єдиний, що має штрих-код. Однак, цей лист датований пізніше, аніж сам запис про перереєстрацію права власності. Підставою для перереєстрації мала б стати відповідна виписка з Єдиного державного реєстру судових рішень, але цього рішення до ЄДРСР не внесено аж до сьогодні. З усього викладеного вище можна припустити, що рішення, хоч і датоване 2016 роком, насправді з’явилось у грудні 2018 р.

Ці, а також низка інших фактів дають підстави вважати фіктивним «додаткове судове рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська по цивільній справі №202/9477/14-ц». На основі зібраних даних Фондом подано відповідну заяву до правоохоронних органів. Окрім того, готується апеляційна скарга на вищевказане судове рішення.

Довідка:

АТ «ВТБ БАНК» віднесено до категорії неплатоспроможних рішенням Правління Національного банку України від 27 листопада 2018 року, після чого ФГВФО запровадив у банку Тимчасову адміністрацію, що тривала з 28.11.2018 до 18.12.2018. З 19.12.2018 розпочато ліквідацію АТ «ВТБ БАНК».


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.