Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Нужно учиться на критике, но не сдаваться из-за нее"
Финансы

 


Депозиты
На банковских сайтах вкладчикам должны быть доступны образцы договоров и тарифы на их заключение - ФГВФЛ
15.02.21

Однією з ключових функцій Фонду гарантування вкладів фізичних осіб є захист прав та інтересів вкладників. Як повідомила прес-служба ФГВФО, серед акцентів – удосконалення підходів до розкриття інформації, зокрема, і про систему гарантування вкладів, на веб-сайтах банків.

Адже, як показали результати останнього дослідження щодо обізнаності споживачів фінансових послуг України про систему гарантування вкладів, українці надають перевагу саме банкам, як найбільш надійному джерелу
материалы в тему:
03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

19.12.18
Светлана Рекрут: "Чуда не будет, ведь рынок умеет считать цену активов"

20.02.19
Куда делись деньги банка "Михайловский", или Почему важно читать мелкий шрифт в банковских договорах
інформування про банківські послуги і відповідно про умови їх гарантування. Аби задовольнити попит клієнтів банків на отримання інформації про свої права у найбільш прийнятний для них спосіб, Фондом розроблено комплекс заходів щодо розкриття банками відповідної інформації.

"Для Фонду гарантування захист прав вкладників є пріоритетним завданням. Саме тому нами було розроблено ряд заходів, спрямованих на підвищення рівня поінформованості вкладників про їхні права та обов’язки. Основними нашими партнерами у цьому напрямку є банки-учасники. І зараз інформація про систему гарантування вкладів міститься як в окремому розділі на сайтах банків, так і в операційних залах фінустанов. Крім того, при відкритті рахунку кожен клієнт в обов’язковому порядку ознайомлюється з довідкою про систему гарантування. Чіткі знання вкладниками своїх прав та обов’язків, розуміння як працює система гарантування, куди звертатися і де отримати відповіді на свої запитання – це все фундамент для підвищення рівня довіри до банківської системи", - сказав заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик.

Так, з метою поліпшення інформування вкладників про свої права, а також про існуючу систему гарантування вкладів, було затверджено Інструкцію про порядок здійснення Фондом захисту прав та охоронюваних законом інтересів вкладників. Відповідно до документу, для зручності клієнтів банків, на офіційних сайтах фінустанов повинні міститися:

  • примірні договори для кожного виду банківського рахунку та депозиту;
  • ціни банківських послуг, процентів і тарифів банку (щодо укладення договорів).

При цьому, в окремому розділі сайту має бути зібрана інформація про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб: міститися скан-копія свідоцтва учасника Фонду, інформація про суму граничного відшкодування (зараз це 200 тис. грн), а також – посилання на офіційний сайт Фонду.

До речі, на офіційному сайті Фонду також створено окремий розділ Захист прав вкладників, у якому зібрано корисні поради для вкладників – від шпаргалки при виборі депозиту – до пояснення суті Р2Р-кредитування та його можливих ризиків для споживачів.

Фонд гарантування, у тому числі, у співпраці з банками-учасниками постійно працює над удосконаленням системи інформування про права вкладників.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.