Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Чем больше мы учимся и растем, тем больше наше стремление к учебе и росту"
Финансы

 


Депозиты
Нацбанк отнес "ВТБ Банк" к категории неплатежеспособных, в банк введена временная администрация
28.11.18

Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних з метою захисту інтересів вкладників та кредиторів банку. Рішення прийняте у відповідності до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

У зв’язку зі зниженням обсягу ліквідності АТ "ВТБ Банк" та подальшим погіршенням його фінансового стану впродовж останнього місяця Національний банк 13 листопада 2018 року відніс АТ "ВТБ
материалы в тему:
Банк" до категорії проблемних. Тоді ж було встановлено строк для вжиття  АТ "ВТБ Банк" плану заходів з приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства. 

Зважаючи на відсутність реальних дій з боку власників АТ "ВТБ Банк" для запобігання неплатоспроможності, а також відсутність вжитих та реалістичних заходів для покращення ліквідності банку, та у зв’язку з тим, що діяльність АТ “ВТБ БАНК” не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правовим актам Національного банку України, 27 листопада Правлінням Національного банку України прийнято рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних.

Національний банк України наголошує, що 97% вкладників АТ "ВТБ Банк" (59 108 особи) отримають вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Загалом Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 942,7 млн грн.

Віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України, оскільки частка вказаної фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків. На сьогодні ліквідність банківського сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування. 

Рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних затверджене постановою Правління Національного банку від 27 листопада 2018 року №796-рш/БТ  "Про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних".

Довідково: Структура власності АТ "ВТБ Банк".

На підставі рішення НБУ у «ВТБ БАНК» запроваджено тимчасову адміністрацію. Розпочато процедуру виведення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВТБ БАНК» (далі – АТ «ВТБ БАНК») з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації строком на один місяць з 28 листопада 2018 року до 27 грудня 2018 року (включно).

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з делегуванням усіх повноважень тимчасового адміністратора АТ «ВТБ БАНК», визначених Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон), зокрема, статтями 37-39 Закону, строком на один місяць з 28 листопада 2018 року до 27 грудня 2018 року (включно) призначено начальника відділу аналізу фінансового стану банків департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу діяльності банків Заболотну Юлію Юріївну.

Реквізити АТ «ВТБ БАНК»: код банку (МФО) 321767; ідентифікаційний код юридичної особи відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: 14359319; місцезнаходження: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка/вулиця Пушкінська, буд. 8/26.

Про час та порядок виплат вкладникам АТ «ВТБ БАНК» буде повідомлено додатково на офіційному веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб — www.fg.gov.ua, на веб-сайті АТ «ВТБ БАНК» — https://vtb.ua/ та у відділеннях банку.

Довідкова інформація за номерами:

«Гаряча лінія» Фонду: 0 800 308-108 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 044-333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);

АТ «ВТБ БАНК»:  0 (800) 50-77-60, + 380 (44) 499-88-88.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.