Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Каждый шаг есть разрыв, нужно сознательно отказываться от всех других возможностей"
Финансы

 


Обзор рынка
Нацбанк подал судебный иск в Швейцарии против Коломойского
19.12.18

Національний банк України 18 грудня подав позов до Першої інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви проти одного з колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського на загальну суму 6,64 млрд грн.

Позов подано за місцем проживання екс-акціонера банку з метою стягнення з Ігоря Коломойського заборгованості як з фінансового поручителя перед Національним банком за особистими поруками, наданими у 2016 році за п’ятьма договорами про надання кредитів рефінансування банку.

Відповідно до вимог швейцарського
материалы в тему:
05.02.20
Если мы реализуем все подходы, то будем защищены от массовых банкротств банков

16.12.21
О механизмах давления на олигархов, отношениях с Зеленским и МВФ

24.01.22
Постановление Нацбанка и правительства, принятое в процессе вывода "ПриватБанка" с рынка в 2016 году, не нарушили права клиентов и вкладчиков банка – решение Верховного суда

18.02.22
Представители Национального банка встретились с профессиональными объединениями страховщиков

03.02.22
Верховный суд признал юридически ничтожным вынесенный Рожковой дисциплинарный выговор Совета НБУ
законодавства подання позову є наступним етапом судового розгляду, розпочатого у червні в Першій інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви.

"Швейцарська система правосуддя перед поданням позову передбачає необхідність подання судової претензії, з якою Національний банк звернувся ще на початку червня. Оскільки усі намагання Національного банку врегулювати питання погашення Ігорем Коломойським заборгованості за кредитами рефінансування в досудовому порядку не були успішними, регулятор, на жаль, був змушений подати позов у встановлений швейцарською системою правосуддя строк, аби захистити свої законні права та інтереси", - повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Зауважимо, що задля забезпечення виконання Ігорем Коломойським взятих на себе зобов’язань за особистими поруками, на початку червня цього року Національний банк подав до українських судів 147 позовів проти нього та пов’язаних з ним 32 компаній – майнових поручителів.

Станом на 18 грудня господарські суди вже ухвалили 20 рішень на користь Національного банку про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов’язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,2 млрд грн. Національний банк звертає увагу, що 17 з 20 судових рішень набрали законної сили, і по 14 справах виконавчі документи були направлені в органи Державної виконавчої служби для примусового виконання.

"Національний банк готовий захищати свої законні права та інтереси, зокрема, у судових справах проти Ігоря Коломойського як в Україні, так і в інших юрисдикціях, щоб притягти його до відповідальності, яку він на себе взяв за договорами поруки. Ці позови є ще одним важливим кроком на шляху до захисту інтересів українців та забезпечення виконання колишніми акціонерами ПриватБанку взятих на себе зобов'язань", - додав Віктор Григорчук.

Національний банк вірить, що як швейцарський, так і український суди задовільнять обґрунтовані вимоги НБУ.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.