Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Мы растем, и наши проблемы растут с нами"
Финансы

 


События
НБУ оштрафовал "Банк инвестиций и сбережений" на 5 млн грн за нарушения финмониторинга
04.08.20

Національний банк України за результатами перевірок із питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення в липні 2020 року застосував до шістьох банків та однієї небанківської фінансової установи заходи впливу. "БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ" оштрафовано на 5 млн грн.

До банків та НФУ Національний банк застосував такі заходи впливу:

  • АТ "СКАЙ БАНК": штраф у розмірі 300 000 гривень за
    материалы в тему:
    неналежне виконання банком обов’язку ретельного вивчення клієнтів.
  • АТ АКБ "АРКАДА": письмове застереження за незабезпечення  банком у своїй діяльності належного управління ризиками.
  • АТ "БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ": штраф у розмірі 5 000 000 гривень за неналежне забезпечення діяльності внутрішньобанківської системи запобігання легалізації кримінальних доходів/фінансуванню тероризму (зокрема системи управління ризиками легалізації кримінальних доходів/фінансування тероризму), нездійснення на постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованих підходів аналізу фінансових операцій клієнтів банку протягом серпня 2017 – серпня 2018 років, що призвело до проведення клієнтами банку "транзитних" фінансових операцій з перерозподілу фінансових потоків, отриманих від контрагентів за один вид товарів (послуг) для подальшого перерахування іншим контрагентам за інші товари (послуги), зокрема, з наступним обготівкуванням цих коштів. Характер або наслідки таких фінансових операцій дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язаними з легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, уникненням оподаткування тощо.
  • АТ "УКРБУДІНВЕСТБАНК": штраф у розмірі 200 000 гривень за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій своїх клієнтів.
  •  АТ "КБ "ГЛОБУС": штраф у розмірі 200 000 гривень за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій своїх клієнтів.
  • ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК": штраф у розмірі 300 000 гривень за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій своїх клієнтів; письмове застереження за порушення банком вимог санкційного законодавства.
  • ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ВЕЙ ФОР ПЕЙ": штраф у розмірі 51 000,00 гривень за повторне неподання, подання не в повному обсязі, подання недостовірної інформації/документів небанківською фінансовою установою на запит Національного банку України, необхідних для виконання функцій з державного нагляду за цією установою, а також за порушення інших вимог законодавства з питань фінансового моніторингу, визначених Законом та/або нормативно-правовими актами у сфері запобігання і протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.