Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Нужно учиться на критике, но не сдаваться из-за нее"
Финансы

 


Лизинг
Прибыль VAB Лизинг за последние несколько месяцев была использована на развитие компании - ФГВФЛ
25.02.16

У зв’язку із інформацією, яка з’явилась у соцмережах щодо організації процедури реалізації компанії ТОВ «ВіЕйБі Лізінг», яка включена до ліквідаційної маси неплатоспроможного «ВіЕйБі Банку», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє таке.

Особливість даного активу полягає у тому, що він був включений до ліквідмаси неплатоспроможного банку у вигляді працюючої компанії. Це вимагало прийняття ефективних рішень щодо управління таким активом.

На початковому етапі
материалы в тему:
26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО

02.09.21
Российских страховщиков хотят скрестить с НПФ: кто от этого выиграет
Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів у «ВіЕйБі Банку» (банк є власником 100% «ВіЕйБі Лізінг»), оцінила перспективи розвитку компанії та щоб уникнути її банкрутства, здійснила необхідні ефективні кроки щодо подальшого функціонування компанії. Був сформований новий склад Наглядової Рада та прийняті необхідні стратегічні рішення.

Перш за все, мова йде про: роботу з проблемними активами лізингового портфелю, частка яких сягала 30%; здійснення реструктуризації власної заборгованості компанії перед кредиторами – банками та держателями корпоративних облігацій; недопущення зменшення рівня ліквідності компанії нижче критичного.

Уповноважена особа прийняла рішення не виплачувати дивіденди акціонеру – «ВіЕйБі Банку», за результатами 2014р. та 9 міс. 2015 р. в обсязі 17,28 млн грн. Крім того, варто зазначити, що за період з 2005 по 2013 роки прибуток компанії був зафіксований на рівні 32,249 млн грн, які також залишились у розпорядженні компанії. Вказані кошти використані на розвиток «ВіЕйБі Лізінг», а саме, вкладені в інші активи компанії, а також для вирішення першочергових завдань, пов’язаних з проблемним портфелем активів.

Рішення про початок процедури продажу та визначення початкової ціни «ВіЕйБі Лізінг» на рівні 50,5 млн грн було прийнято членами виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 14.12.2015 року та підтверджено рішенням від 21.01.2016 року. Ця сума складає близько 1,5 статутного капіталу компанії.

Як повідомлялось, торги з продажу «ВіЕйБі Лізінг», проведення яких було заплановане на 16 лютого, не відбулися. Наступні електронні торги заплановано на 3 березня 2016 року на торговому майданчику ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ЕКСПЕРТНЕ АГЕНТСТВО”.

Зазначаємо, що доступ до інформації про актив мають усі зацікавлені особи. Серед потенційних інвесторів, що ознайомлювались з документацією «ВіЕйБі Лізінг» у «Кімнаті даних», були юридичні особи, які є вагомими гравцями на фінансовому ринку України, в тому числі, із зарубіжним капіталом.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.