Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Победитель быстро принимает решение и придерживается его"
Финансы

 


Депозиты
Против инсайдеров "Городского коммерческого банка" начаты уголовные производства за фактами злоупотреблений на 3,6 млрд грн
11.06.18

За заявами уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів проти інсайдерів (власників, топ-менеджерів та пов’язаних осіб) ПАТ «Міський Комерційний Банк» розпочато 22 кримінальні провадження за фактами зловживань на 3,58 млрд грн.

Власник та службові особи ПАТ «Міський комерційний банк» у 2011-2014 роках організували протиправну схему привласнення коштів, які в подальшому перерахували на рахунки підконтрольних юридичних осіб та перевели в готівку. Фактично жодний із позичальників,
материалы в тему:
26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

28.11.18
Российский исход: почему ВТБ Банк покинул рынок

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО

19.12.18
Светлана Рекрут: "Чуда не будет, ведь рынок умеет считать цену активов"
яким було надано кредит у цей період, його обслуговування та погашення не проводив. У більшості випадках у  забезпечення за кредитними договорами надавалося практично одне й те саме майно, а позивальники виступали поручителями за інших позичальників.

З банку було виведено 59,35 млн євро, що знаходилися на кореспондентських рахунках у Meinl Bank AG. У результаті реалізованої схеми кошти були списані, як гарантія виконання зобов’язань за виданими кредитами. Колишні посадові особи банку умисно не відображали в офіційній звітності банку факт списання коштів з кореспондентських рахунків для уникнення негативних наслідків пов’язаних з платоспроможністю банку та фактично подавали до НБУ звітність, яка містила неправдиву інформацію.

Ще одним каналом виведення активів з ПАТ «Міський комерційний банк» стало придбання у власність цінних паперів, які не мали фінансового підкріплення та були емітовані суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності. Зокрема, встановлено придбання банком іменних дисконтних облігації на загальну суму 16,96 млн грн (емітент ТОВ «ТПК «ОМЕГА», іменних простих акцій ПАТ «Сільськогосподарське підприємство ім. Петровського» на загальну суму 8,3 млн грн, акції прості іменні на загальну суму 10,79 млн грн (емітент ПАТ «ФК «АОА Інвестментс») та інших емітентів. Загальна сума виведених з банку коштів через придбання цінних паперів складає 48 млн грн.

У результаті реалізованих схем відбулось суттєве зменшення високоліквідних активів банку. Як наслідок, під час проведеної інвентаризації з’ясувалось, що балансова вартість («на паперів») становить 4,61 млрд грн, а оціночна у 62 рази менша – 73,73 млн грн. Для порівняння можна сказати, що Фонд гарантування виплатив вкладникам ПАТ «Міський комерційний банк» майже 2 млрд грн гарантованого відшкодування.

Інформацію про схеми виведення активів, виявлені в банку, можна переглянути тут.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.