Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Никогда не отказывайте другим быть успешными"
Финансы

 


События
Решение суда об отмене ликвидации "Астра Банка" ставит под угрозу инвестиционную привлекательность Украины
07.10.19

19 вересня 2019 р. Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення у справі №826/8333/15, яким підтвердив рішення Окружного адміністративного суду м. Києва щодо скасування ліквідації ПАТ "АСТРА БАНК" – єдиного банку, що був виведений з ринку шляхом продажу інвестору.

Нагадаємо, Банк був визнаний неплатоспроможним 19.03.2015 р. відповідним рішенням НБУ. За результатами відкритого конкурсу у травні 2015 р. власником 100% акцій Банку стала компанія AGRO HOLDINGS (UKRAINE) LIMITED - дочірня компанія інвестиційного фонду, керованого NCH Capital (США), ключовим напрямком
материалы в тему:
23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

22.02.22
Фонд гарантирования вкладов предупредил украинцев о новом виде мошенничества

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО
діяльності якого є фінансування українських сільгоспвиробників.

Однак у 2019 р. Окружний адміністративний суд м. Києва за позовом  колишнього власника ПАТ "АСТРА БАНК" – компанії Калума Холдінгз Лімітед (Kalouma Holdings Limited) – ухвалив рішення про скасування рішень НБУ про віднесення Банку до категорії проблемних, до категорії неплатоспроможних, а також рішень ФГВФО про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «АСТРА БАНК» і призначення уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації.

Ухвалюючи це рішення, суд, по суті, перебрав на себе функції регулятора. По-перше, за його висновками, на момент виведення з ринку ПАТ "АСТРА БАНК" мав достатньо коштів для здійснення банківської діяльності. Зокрема, на його кореспондентських рахунках в НБУ нібито було розміщено 3,3 млн грн, тоді як за даними самого НБУ, ця сума не перевищувала 0,6 млн грн (це 3,5% від зобов`язань «Астра Банку») з необхідних для покриття вимог кредиторів понад 17 млн грн.

Крім того, суд проігнорував факт здійснення Банком ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників та інших кредиторів. А саме те, що понад 90% від активів перебували на рахунках в АТ «Дельта Банк», що був віднесений до категорії неплатоспроможних теж у березні 2015 р.

Окремо варто наголосити, що за 100% акцій ПАТ "АСТРА БАНК" іноземний інвестор сплатив 92,1 млн грн, після чого ще докапіталізував Банк на сотні мільйонів гривень, щоб привести його у відповідність до нормативів НБУ. Нині ж, внаслідок рішень Окружного адміністративного суду м. Києва та Шостого апеляційного адміністративного суду, ці інвестиції опинились під загрозою.

"Фонд гарантування вкладів готує касаційну скаргу до Верховного Суду і сподівається на справедливе рішення", - зазначили у Фонді.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.