Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Рост и любое изменение всегда начинается с принятого решения"
Финансы

 


Банки
Собственники "Актабанка" в Апелляционном суде требуют от Нацбанка компенсировать 380 млн грн
04.10.17

Компанія «Центр-Агро-Трейд», власник 95% акцій неплатоспроможного банку «Актабанк», вимагає від Національного банку України компенсувати 380 млн грн., які вони втратили після того, як НБУ довів своїми діями Актабанк до неплатоспроможності. Про це повідомляє прес-служба компанії «Центр-Агро-Трейд».

Позов було подано до Господарського суду м. Києва.  Справу № 910/13134/17 розглядав суддя Юрій Підченко. Компанія «Центр-Агро-Трейд» у своєму позові
материалы в тему:
стверджує, що  Національний банк України своїми діями  спричинив знецінення акцій банку та фактично позбавив акціонерів права ними розпоряджатися та керувати роботою банку. Захисник порушених прав акціонерів Актабанку звернув увагу суду на практику Європейського суду з прав людини, який виносив рішення з аналогічних справ на користь позивачів, керуючись нормами Конвенції  «Про захист прав людини і основоположних свобод».

Правова позиція Національного банку України зводилась до того, що застосовані проти Актабанку заходи впливу, а саме обмеження, зупинення чи припинення операцій банку, накладення на нього штрафів та позбавлення генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій, не позбавляло банк права здійснювати банківську діяльність. Тому шкоди акціонерам банку завдано не було, й позов до НБУ є невиправданим.

Рішення Господарського суду м. Києва (перша інстанція)  було винесено на користь Національного банку України.

«Ми очікували на такий результат, тому що в умовах чинної судової системи стягнення з Національного баку такої великої суми коштів –  швидше, неможливий прецедент.  Та ми продовжимо боротьбу за відстоювання порушених прав наших клієнтів, акціонерів Актабанку, й підемо в апеляцію», – заявила адвокат, партнер Адвокатської фірми «Династія» Сніжана Карагодина.

Адвокат наголошує, що наразі судова реформа перебуває в активній фазі, яка має кардинально оновити принципи роботи української судової системи. Й це дає надію вітчизняному бізнесу, що він зможе ефективно захищати свої порушені права саме в українських судах.

«Адже захист прав бізнесу – це основоположні принципи для існування та процвітання України, яка обрала для себе європейський шлях розвитку», – резюмує Сніжана Карагодина.

Інформація НБУ про власників істотної участі в банку

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.