Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Думай перед тем, как сказать что-то, и люди будут доверять тебе"
Финансы

 


Депозиты
Утверждена ликвидмасса банка "Аркада": перспективы расчета с кредиторами зависят от возвращения в собственность банка здания главного офиса
25.01.21

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив перелік акцептованих вимог кредиторів АТ АКБ «Аркада» та ліквідаційну масу банку. На сьогодні триває процес підготовки активів до виставлення їх на продаж. Саме за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації банку та реалізації його майна, задовольнятимуться вимоги кредиторів. Попри те, що на балансі банку є цікаві об’єкти (передусім мова йде про земельні ділянки у передмісті Києва) – перспективи задоволення вимог кредиторів фактично
материалы в тему:
залежать від того, чи вдасться банку повернути у власність будівлю колишнього головного офісу у самому центрі столиці – вул. Ольгинській, 3-А.

-- У січні 2021 року Фондом гарантування вкладів було затверджено реєстр акцептованих вимог кредиторів банку «Аркада» на загальну суму понад 621 млн грн. Із них 286 млн грн – це сума гарантованого відшкодування. Ще 43 млн грн – кошти фізичних осіб, що перевищують гарантовані 200 тисяч гривень. У сьомій черзі вимоги юридичних осіб на загальну суму 270 млн грн, - розповіла Ольга Білай, заступник директора-розпорядника Фонду.

Задовольняти вимоги кредиторів Фонд гарантування буде за рахунок управління та продажу активів банку. 18 січня рішенням виконавчої дирекції Фонду було затверджено ліквідаційну масу АТ АКБ «Аркада», яку незалежні суб’єкти оціночної діяльності (СОД) оцінили в 1,3 млрд грн.

Майже 84% цієї суми – 1,1 млрд грн – вартість нерухомості. Зокрема, на балансі банку перебуває понад 200 га землі для будівництва та ведення сільського господарства у передмісті Києва – м. Буча, м. Бровари та с. Михайлівка-Рубежівка, продаж яких почнеться уже навесні.

Та все ж основний актив банку – це будівля колишнього головного офісу у центрі Києва на вул. Ольгинській та земельна ділянка під нею. Напередодні визнання банку неплатоспроможним було вчинено спробу незаконного виведення цих активів з балансу банку. І саме від їх повернення залежать перспективи розрахунку з кредиторами банку. Адже оціночна вартість цих активів – понад 770 млн грн, що становить майже 60% вартості усіх активів банку.

"Основною причиною визнання банку «Аркада» неплатоспроможним свого часу було незаконне виведення цих активів із власності банку, - нагадала Ольга Білай, заступник директора-розпорядника Фонду. - Фонд продовжує боротьбу за ці активи, адже саме від цього залежить вчасний та повний розрахунок з кредиторами банку «Аркада». Ми подали клопотання до суду про накладення арешту на ці об’єкти, щоб унеможливити їх неправомірну передачу третім особам. Але, на жаль, у січні Печерський районний суд Києва відхилив таке клопотання Фонду. Ми продовжимо боротьбу за повернення основних активів банку шляхом визнання недійсності та нікчемності правочинів щодо передання їх в іпотеку третім особам".


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.