Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Твои поражения - это твои непонятые преимущества" Николай Николаенко
Финансы

 


Ипотека
В Киеве подписан 1000-ный договор в рамках программы ипотеки под 7%
04.11.21

Сьогодні, 3 листопада 2021 р., у присутності заступника міністра фінансів України та директора Фонду розвитку підприємництва відбулось підписання 1000-ного договору в рамках державної програми «Доступна іпотека 7%». 1000-ними учасниками програми стало подружжя з Києва, яке придбало нову квартиру в одному з житлових комплексів столиці, отримавши іпотечний кредит у банку «Глобус».

«Власна квартира – це для нас не лише здійснення мрії, але й новий етап життя. Звичайно, ми задоволені: 7% – це той відсоток, який ми можемо собі дозволити сплачувати. Це дешевше, ніж орендувати квартиру. Банк
материалы в тему:
швидко розглянув наші документи і дав позитивну відповідь. Дякуємо за таку чудову можливість», – поділилися враженнями подружжя.

На сьогодні в рамках «Доступної іпотеки 7%» підписано 1000 кредитних договорів на загальну суму 864,36 млн грн. Загалом до уповноважених банків надійшло 1240,29 заявок на загальну суму 1423 млн грн. Щотижневий розвиток програми – від 4%.

«Щойно підписана тисячна угода доступної іпотеки 7%. Але програма не стоїть на місці й ми знаємо, що на цьому тижні має бути підписано ще більше іпотечних договорів. Окрім того, кількість звичайних іпотечних кредитів у поточному році збільшилась майже втричі порівняно з минулими роками. Це говорить про відновлення іпотечного ринку, який, фактично перебував у «замороженому» стані після кризи 2008 року. Нещодавно уряд прийняв зміни до нормативно-правових актів, які розроблені Мінфіном для більшого залучення учасників до програм «Доступна іпотека 7%» і «Доступні кредити 5-7-9». Тепер ці державні програми стали ще доступнішими для громадян», – розповів заступник міністра фінансів України з питань євроатлантичної інтеграції, голова Ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук.

Ініційована президентом України програма «Доступна іпотека 7%» виконала, і продовжує виконувати одну із важливих своїх місій – запуск іпотечного кредитування та створення можливостей для українців придбати житло на прийнятних умовах. Додаткова мета програми – це удосконалення фінансових послуг для людей, збільшення будівництва, що, в цілому, дає позитивний поштовх для розвитку економіки України.

Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП) на виконання державних політик, що формує Міністерство фінансів України.

«Тисячний позичальник виявився клієнтом комерційного банку, що є одним з лідерів надання кредитів «Доступної іпотеки 7%». На сьогодні, у рамках цієї Програми ФРП співпрацює з 19-ма провідними банками – як державними, так і комерційними, у тому числі з іноземним капіталом. Програма вигідна, як для позичальників, так і для банків. Ми продовжуємо залучати фінансові установи до співпраці та консультувати їх по вдосконаленню надання послуг населенню», – розповів виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

«Власне житло – це базова потреба кожної людини. Українці традиційно віддають перевагу своїй квартирі і своєму будинку. «Доступна іпотека 7%» допомагає їм реалізувати свою мрію. Сьогодні – це перша тисяча щасливих сімей, а через рік, при правильному підході, ця цифра може зрости в десятки разів. Величезна перевага цієї державної програми в тому, що вона доступна практично кожній українській сім’ї. Глобус банк, як банк, який працює на первинному ринку, добре розуміє, що поява нового сучасного житла допомагає бурхливо розвиватися не тільки будівельній, а й усім суміжним галузям. Вона дає такі необхідні українцям робочі місця і є драйвером української економіки. Нова квартира – це завжди свято та щасливі усмішки. Працюючи з іпотекою, ми радіємо разом з нашими позичальниками», – підкреслив Голова Правління банку «Глобус» Сергій Мамедов.

Обираючи квартиру для придбання, більшість українців надає перевагу первинному ринку нерухомості. Новобудови відрізняються від старого житлового фонду більшою комфортністю.

«Ми підтримали програму «Доступна іпотека 7%» з моменту її запуску, в березні цього року. Більш того, девелопер «Інтергал-Буд» став одним з ініціаторів її появи. І нам приємно, що влада відгукнулась на наш заклик зробити іпотечне кредитування доступнішим. За цей період майже три десятки сімей змогли покращити власні житлові умови, придбавши квартири у комплексах «Інтергал-Буд» на умовах Програми. Вбачаємо у ній значний потенціал для вирішення одразу декількох завдань. По-перше, це додаткові можливості для реалізації права на нове, сучасне та якісне житло для сімей, які не можуть придбати квартиру без державної підтримки. По-друге, іпотечне кредитування первинної нерухомості стимулює будівельну галузь та економіку країни загалом», – зазначив Дмитро Спітковський, генеральний директор групи компаній «Інтергал-Буд».

Державна програма «Доступна іпотека 7%» ініційована Президентом України Володимиром Зеленським для створення умов для забезпечення громадян України житлом. Програма реалізується ФРП на виконання державних політик, що формує Міністерство фінансів України, згідно з Порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. №28. Нещодавно Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 21 жовтня 2021 р. № 1106 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 і 29», розроблену Мінфіном. Зокрема, скасовано вікові обмеження до нерухомого майна (крім об’єктів нерухомості в обласних центрах із чисельністю населення більше 1 млн, що мають бути прийняті в експлуатацію або реконструйовані не раніше ніж протягом десяти років) та збільшено ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки з 20% – до 40% від нормативної площі, яка сплачується позичальником самостійно. З метою стимулювання будівництва нового житла, уряд України збільшив на 2 процентних пункти розмір компенсації процентів за іпотечними кредитами для купівлі житлової нерухомості на первинному ринку, що одночасно сприятиме пожвавленню економіки України.

Для участі у Програмі позичальник (фізична особа) має подати заявку будь-якому з уповноважених банків, інформація про які розміщена на веб-сайті Фонду. У разі позитивного рішення уповноваженого банку щодо видачі іпотечного кредиту фізичній особі та її участі у програмі з можливістю отримання державної підтримки, відбувається укладання кредитного договору та договору іпотеки (іпотечного договору) між такою фізичною особою та уповноваженим банком. Позичальник сплачує проценти за компенсаційною процентною ставкою, різницю ж між комерційною і компенсаційною ставкою сплачує держава в особі Фонду. Максимальна сума іпотечного кредиту, передбачена програмою, становить 2 000 000,00 (два мільйони) грн. Перший внесок власних коштів позичальника – 15% вартості предмета іпотеки. Максимальний термін погашення кредитних зобов’язань становить 240 місяців. Докладніше з умовами участі у Держпрограмі «Доступна іпотека 7%», переліком 19-ти уповноважених банків та історіями успіху підприємців можна ознайомитись за посиланням https://bdf.gov.ua/uk/dlya-pryvatnyh-osib


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.