Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Представьте вашу цель на эскалаторе, чем больше вы медлите, тем дальше она уходит"
Финансы

 


Финансовые технологии
В Украине открыта программа поддержки для финтех-стартапів Open Banking Lab
29.09.17

1991 Open Data Incubator, Нацбанк і АТ «ОТП Банк» оголосили про старт спільної інкубаційної програми для фінтех-стартапів Open Banking Lab. Програма спрямована на просування стандарту open banking в Україні.
cid:image003.jpg@01D3383E.4BC0F120

Некомерційний інкубатор проектів на основі великих та відкритих даних 1991 Open Data Incubator, НБУ та ОТП Банк започаткували спільну інкубаційну програму Open Banking Lab. 27 вересня представники компаній дали прес-конференцію, де повідомили про старт набору до програми.

Open banking — новий стандарт в банківській справі, в рамках якого банки надають стороннім розробникам доступ до відкритих (не конфіденційних) даних і власного API. Розробники одержують можливість використовувати функціонал та контент банка у власних додатках та платформах. Мета open banking — підвищення рівня якості клієнтського обслуговування в банківській сфері.

Open Banking Lab — перша в Україні ініціатива, що просуває концепцію відкритого банкінгу. В рамках програми 1991 Open Data Incubator буде підтримувати стартапи, що розробляють продукти на основі відкритих банківських даних. Генеральним партнером і спонсором цього проекту став OTP Bank. Доступ до open data та корпоративних API надасть НБУ та ОТП Банк.

«ОТП Банк підтримав фінансово і організаційно цей проект, тому що він відображає нашу місію: служити банком № 1 для наших клієнтів, встановлюючи високі стандарти для ринку і приносячи соціальну користь для суспільства в цілому. Вирощування просунутих фінтех-стартапів з актуальними для банка рішеннями, підвищення інвестиційної культури і стимулювання розвитку підприємництва відповідають цілям нашої місії. Ми сподіваємось, що ця ініціатива отримає економічне втілення у вигляді конкурентоспроможних, корисних рішень від учасників інкубатора», — відзначила Лілія Лазепко, член Правління АТ «ОТП Банк», керуюча операційною діяльністю й ІТ.

«Відтепер стандарти відкритих даних крокують не тільки державними коридорами, але й мають новий вимір для існування — корпоративний. Корпоративні дані якісні, дорогі та ретельно підібрані. Саме з ними ми пропонуємо попрацювати стартап-спільноті в проекті Open Banking Lab», — прокоментував засновник 1991 Open Data Incubator Денис Гурський.

“Національний банк активно реалізує концепцію проекту Open data. «Відкриті данні» не тільки демонструють відповідний рівень відкритості, прозорості та технологічності організації, а й дають можливість розвитку інших компаній, які використовують такі дані, наприклад, у своїх автоматизованих процесах або для прийняття рішень у результаті їх автоматизованої обробки. Бажання комерційних структур «ділитися» даними через API-протоколи відкриває новий етап розвитку фінансового сектору України. З подальшим розвитком таких технологій обміну інформацією споживач буде мати змогу отримувати фінансові послуги у режимі реального часу не лише від обслуговуючих компаній чи банків, а й з боку високотехнологічних компаній фінтех-сегменту. Звичайно, такі системи потребують певних правил захисту інформації та використання даних (наприклад, тільки за запитом клієнта) для того, щоб у споживачів було достатньо довіри до нових способів надання сервісів. Впровадження нової платіжної Євродирективи PSD2 в Україні, в рамках наближення законодавства до ЄС, також допоможе врегулювати ці питання” - пояснив Михайло Відякін, директор Департаменту стратегії та реформування НБУ.

Детальніше про зміст, умови і цілі програми Open Banking Lab можна дізнатися на сайті проекту http://1991.vc/otp/






Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.