Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Все что живо – растет, переставая развиваться, организм умирает"
Финансы

 


Нормативно-законодательная база
В Украине усилена ответственность за недобросовестную рекламу финансовых услуг
30.10.19

Нещодавні зміни в законодавстві щодо захисту прав споживачів фінансових послуг передбачають посилення відповідальності за недобросовісну рекламу. Крім того, як пояснила в радіоефірі «Голос Столиці» заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха, всі установи, які займаються кредитуванням, мають надавати позичальникам до підписання договору інформацію про вартість користування кредитними коштами (проценти, комісії,
материалы в тему:
03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

03.02.20
В Украине хотят ввести обязательное страхование врачебной ответственности

23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ
страхові платежі тощо) та графік платежів, а також мають завчасно попереджати клієнтів про зміни умов надання послуг спеціальним повідомленням.

При цьому Наталія Рудуха відзначила, що Фонд вже давно зобов’язав банки на законодавчому рівні надавати вичерпну інформацію щодо умов розміщення коштів за депозитними договорами. Так, відповідно до вимог Фонду, банк має надавати розрахунок доходів та витрат вкладника, зокрема, суми нарахованих відсотків за весь строк розміщення вкладу, суми податків та зборів, комісійних винагород та інших витрат. У разі внесення змін у такі договори, банки повинні поінформувати про це клієнта у спосіб та строк, визначений угодою.

Наталія Рудуха під час ефіру також розповіла про особливості корпоративного кредитування в Україні. Зокрема, найбільш популярний вид кредитування для бізнесу – овердрафт. Найбільш безпечним видом, за словами Наталії Рудухи, наразі можна вважати кредитування під депозит, оскільки банк у такому випадку зазнає найменших ризиків. У свою чергу, позичальник отримує кошти під нижчі відсотки, які становлять різницю між процентами, що нараховуються за кредитом та за переданим у заставу депозитом.

Щодо можливості пожвавлення корпоративного кредитування, Наталія Рудуха відзначила, що одним із бар’єрів є строк перевірки юридичної особи. Наразі перевірка бізнесу та оцінка ризиків проводиться протягом 2-3 тижнів, у той час як в країнах ЄС цей процес триває значно менше часу. При цьому наразі система перевірки та контролю позичальника є досить ретельною та чітко врегульованою вимогами Національного банку України.

Крім того, пожвавлення корпоративного кредитування стримується портфелем непрацюючих кредитів. Якщо банк обтяжений проблемними кредитами, на нього накладається обмеження щодо видачі нових кредитів.


fg.gov.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.