Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Ничто не может противостоять устремленности человека, рискующего даже своим существованием, чтобы достичь цели" Бенджамин Дизраэли
Финансы

 


Депозиты
Возобновлено криминальное производство по факту выведения из "Дельта Банка" 50,6 млн долларов - ФГВФЛ
13.05.19

Фонд гарантування вкладів добився поновлення кримінального провадження відносно одного з колишніх ТОП-менеджерів неплатоспроможного АТ «Дельта Банк», який підозрюється у виведенні 50,63 млн доларів США.

06.11.2012 один з керівників АТ «Дельта Банк» від імені банку підписав договір зберігання та застави з Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft (Австрія). За цим договором АТ «Дельта банк» надав у заставу австрійському
материалы в тему:
23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

22.02.22
Фонд гарантирования вкладов предупредил украинцев о новом виде мошенничества

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО
банку міжбанківський депозит в доларах США як забезпечення зобов’язань за кредитним договором офшорної компанії Jamico Finance Ltd (Віргінські острови). Крім того, банку Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft було надано право самостійно списувати кошти з депозиту після письмового повідомлення про невиконання позичальником зобов’язань за кредитним договором.

Надалі Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft спрямував АТ «Дельта Банк» повідомлення про списання коштів з цього депозитного рахунку через невиконання Jamico Finance Ltd зобов’язань за кредитним договором і списав всю наявну на кореспондентському рахунку суму у 50,63 млн доларів США. Жодних документів щодо Jamico Finance Ltd, рішень кредитного комітету, спостережної ради Банку, внутрішніх розпорядження банку з цих питань в АТ «Дельта Банк» немає і в його системах обліку не відображено.

Згаданому колишньому ТОП-менеджеру АТ «Дельта Банк», який безпосередньо підписував договір зберігання та застави з Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України, тобто розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за що передбачено позбавлення волі від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна та забороною займатися певною діяльністю. Сам підозрюваний під час допиту стверджував, що не підписував договір і листи до нього.

У кримінальному провадженні допитано ряд свідків, проведено п’ять експертиз. Крім цього, Фондом гарантування вкладів на запит Генеральної прокуратури України проведено аналітичне дослідження та надано відповідні висновки з вказаних питань.

Проте, не зважаючи на всі отримані докази та встановлені факти, а також питання, які необхідно ще дослідити під час досудового розслідування, 13.12.2018 представником Генеральної прокуратури України кримінальне провадження безпідставно закрито.

Фонд гарантування вкладів разом з АТ «Дельта Банк» невідкладно подав відповідні скарги до Генеральної прокуратури України та до слідчого судді Печерського районного суду міста Києва. Як наслідок, під час розгляду скарги прокурор ГПУ проінформував слідчого суддю, що досудове розслідування у кримінальному провадженні знову триває.

На даний час Фондом гарантування та АТ «Дельта Банк» планується низка заходів для активізації розслідування факту навмисного виведення з АТ «Дельта Банк» близько 50,63 млн доларів США.

Довідково: Балансова вартість активів банку за уточненими даними станом на 01.03.2019 становила понад 89 млрд грн, а оціночна вартість ледве перевищила 29 млрд грн. При цьому зобов’язання банку відповідно до реєстру акцептованих вимог кредиторів майже сягнула 54 млрд грн.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.