Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Качество - это не только соответствие определенным стандартам, но и постоянное совершенствование"
Страхование

 


Автострахование
Автострахування для українців у Польщі: PZU порадила, як скоротити формальності на кордоні
12.03.22

Автотранспортний засіб, що зареєстрований в Україні, при виїзді за кордон повинен бути забезпеченим або міжнародним страховим сертифікатом «Зелена картка» від українського страховика або прикордонним внутрішнім страхуванням ОСЦПВ європейської країни. Про це йдеться в інформації від польської страхової компанії PZU SA.

Зокрема, це стосується Польщі: кожен громадянин України, який приїжджає до Польщі на механічному транспортному засобі, наприклад, на автомобілі чи мотоциклі, повинен мати чинний поліс ОСЦПВ на цей транспортний засіб.

Щоб скоротити формальності на кордоні, ще до
материалы в тему:
його перетину можна оформити страховку:

• «Зелену картку» в українського страховика-повного члена МТСБУ (перелік за посиланням ) або іншого страховика, що має відповідну угоду з страховиком-повним членом МТСБУ

• Прикордонне страхування ОСЦПВ у компанії PZU SA ( PZU Auto OC Graniczne ): або у агентів на кордоні з польського боку кордону або зателефонувавши на гарячу лінію +48 22 505 15 63 (обслуговування українською мовою)

Страхування на перші 30 днів буде безкоштовним і фінансуватиметься компанією PZU SA. Після того, як цей період завершиться, українські громадяни зможуть продовжити дію полісу, скориставшись тією ж гарячою лінією +48 22 505 15 63. Пролонгувати договір також буде можна у представника (агента) компанії PZU SA або у відділенні компанії. Контактні дані можна дізнатись на сайті www.pzu.pl на панелі внизу сторінки «Знайти відділення або агента» ( Znajdź oddział i agenta .

Якщо українські автовласники не мають змогу придбати страховий сертифікат «Зелена картка» в української страхової компанії, представники компанії PZU SA радять ЗАЗДАЛЕГІДЬ, ще перед перетином кордону, звернутись на гарячу лінію +48 22 505 15 63 для оформлення прикордонного страхування. Вони наголошують, що це пришвидшить в’їзд до Польщі.

28 лютого було повідомлено, що громадяни, що мають намір виїхати за кордон на власному автомобілі, можуть не мати полісів страхування «Зелена картка» на момент перетину кордону. Це було вирішено в ході робочих нарад Національного банку України, Міністерства закордонних справ України, МТСБУ та відповідних органів Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії і Молдови. Кордони цих країн громадяни України можуть перетинати без полісів «Зелена картка». Українські прикордонники також не вимагатимуть обов’язкової наявності полісу «Зелена картка» при перетину кордону в ці країни.

Проте автовласникам необхідно пам’ятати, що пересування автівкою по дорогах Європи вимагає наявності страхового покриття: або української «Зеленої картки» або внутрішнього полісу ОСЦПВ будь-якої країни-члени міжнародної системи «Зелена картка».


Фінансовий навігатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.