Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Мы только тогда станем успешными, когда сконцентрируемся на том, что делаем хорошо"
Страхование

 


Автострахование
МТСБУ начало выплаты по обязательствам СО "Доминанта"
06.06.19

МТСБУ розпочинає врегулювання страхових випадків за зобов’язаннями ТДВ «СТ «Домінанта».

Майже рік тому, 2 липня 2018 року, компанія втратила право укладати договори ОСЦПВ у зв’язку з втратою статусу асоційованого члена МТСБУ.

Відшкодування за невиконаними зобов’язаннями страховика буде здійснюватися в межах залишку коштів компанії в фондах МТСБУ та згідно Порядку повернення гарантійних внесків страховиків до фонду захисту потерпілих у ДТП шляхом врегулювання страхових випадків.

Прийом документів для
материалы в тему:
отримання відшкодування за зобов’язаннями СТ «Домінанта» буде здійснюватися в період з 15.06.2019 по 30.09.2019 р. Подати документи можна особисто, або надіслати звичайною чи електронною поштою.

Інформація про перелік документів, що необхідно подати та умови виплати страхового відшкодування розміщена на сайті МТСБУ за посиланням http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/151933

Граничну суму відшкодування за зобов’язаннями «Домінанта» на одного потерпілого визначить Президія МТСБУ з урахуванням отриманих МТСБУ заяв, які прийняті до розгляду та визнані МТСБУ, розміру наявного залишку коштів гарантійних внесків страховика у загальному Фонді захисту потерпілих.

Також Президія МТСБУ затвердила граничну суму виплат страхового відшкодування на одного потерпілого за договорами внутрішнього страхування, укладеними ПрАТ СК «Здорово», у розмірі 30 000 грн. Це найбільша гранична сума виплат шляхом повернення гарантійних внесків страховика з моменту запровадження цього механізму відшкодування за компанії, що припинили діяльність, але ще не ліквідовані або не визнані банкрутами у встановленому законодавством порядку.

Враховуючи те, що середня виплата по ринку ОСЦПВ за підсумками 1 кв. 2019 р. склала майже 17,5 тис. грн., середня виплата шляхом повернення гарантійних внесків з фонду захисту потерпілих – понад 14,2 тис. грн., можна розраховувати, що для більшості постраждалих, відшкодування чиїх збитків мала зробити СК «Здорово», розмір виплати з фондів Бюро буде таким, що повністю компенсує шкоду, заподіяну внаслідок ДТП.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2018 року компанія «Здорово» вже не мала права укладати договори ОСЦПВ в зв’язку з втратою статусу асоційованого члена МТСБУ. Прийом документів для отримання відшкодування за зобов’язаннями СК «Здорово» завершився 30 квітня 2019 р.

За підсумками 2018 р. МТСБУ сплатило за зобов’язаннями 11 страховиків, що припинили діяльність, але ще не ліквідовані або не визнані банкрутами, суму понад 16,5 млн. грн, в першому кварталі 2019 р. – 5,3 млн. грн. за зобов’язаннями трьох страховиків.

«Механізм виплат за компанії, що пішли з ринку ОСЦПВ, не виконавши зобов’язань перед постраждалими в ДТП, давно потребує модернізації на рівні профільного законодавства, оскільки це є питанням дотримання соціальної справедливості. Всі декілька нових редакцій законопроекту «Про ОСЦПВ» містили нові норми щодо виплат за таких страховиків одразу після початку процедури банкрутства або в випадку припинення членства компанії в МТСБУ в зв’язку із невиконанням зобов’язань.

МТСБУ вдалось знайти рішення, яке дозволяє повністю або хоча б частково компенсувати шкоду постраждалим, яким заборгував страховик, що втратив членство в МТСБУ, проте ще не визнаний банкрутом чи не ліквідований, але вкрай потрібне прийняття нового закону для системного підвищення рівня захисту постраждалих у ДТП» - прокоментувала заступник Генерального директора МТСБУ Людмила Білошицька.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.