Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Если мы в порядке, в порядке и наш мир"
Страхование

 


Автострахование
Количество заключенных договоров "Зеленая карта" увеличилось в январе-сентябре на 43% - МТСБУ
12.12.19

Результати роботи сегменту «Зелена картка» свідчать про економічну ефективність запровадження автоматичних перевірок страхових сертифікатів. Кількість укладених договорів «Зелена картка» за січень-вересень 2019 р. склала майже 842 тис. шт., що на 43,2% більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Сума нарахованих страхових премій зросла на 31,6% до 1,3 млрд. грн. (+315,6 млн грн.).

За 9 міс. 2019 р. кордон України на виїзд перетнуло майже 3,05 млн. авто на українській реєстрації, це менше, ніж показник відповідного періоду минулого року (3,35 млн.).

"Виходячи з
материалы в тему:
цього, зрозуміло, що зростання кількості укладених договорів «Зелена картка» відбувається саме тому, що можливість перетину кордону без чинного страхового сертифікату, з фальшивим чи фальсифікованим документом виключена", - зазначають в МТСБУ.

Низка заходів, націлених на боротьбу з обігом фальшивих полісів та запобіганням руху незабезпечених автомобілів, була проведена також у сегменті внутрішнього страхування.

Зокрема, співробітники МТСБУ здійснили 13 виїздів у регіональні підрозділи поліції, де було проведено навчання щодо методології перевірки чинності полісів ОСЦПВ, користування ЦБД МТСБУ для здійснення процедури перевірки тощо.

На 2020 рік заплановані заходи, націлені на вдосконалення процедур контролю за наявністю внутрішніх полісів ОСЦПВ і створення передумов для ефективного застосування співробітниками Національної поліції інструментів для перевірки їх чинності.

Зокрема, буде вестись робота над внесенням змін до законодавчих актів, якими регулюється контроль наявності договорів ОСЦПВ (ст. 21.2 закону «Про ОСЦПВ», Постанова КМУ №833 від 10.10.2017 р. щодо роботи системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху в автоматичному режимі) та над побудовою системи взаємодії і обміну даними між програмними комплексами відеофіксації, що використовують підрозділи Нацполіції, і Центральною базою даних МТСБУ з метою їх подальшого використання для автоматизованого контролю наявності внутрішніх полісів ОСЦПВ.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.