Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Планирование времени должно подчиняться нам, а не мы ему"
Страхование

 


Автострахование
МТСБУ: количество выплат пострадавшим в ДТП выросло на 18,5%, сумма - на 32%
19.10.21

За 9 місяців 2021 р. МТСБУ сплатило з Фонду захисту потерпілих 202,3 млн. грн. Загальна кількість виплат склала 5,4 тис. шт. У порівнянні з січнем-вереснем минулого року кількість виплат зросла на 18,5%, сума виплат – на 32%.

Найбільшу питому вагу, як і в попередні періоди, мають виплати за шкоду, заподіяну власниками незабезпечених транспортних засобів (які стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ). Показники становлять 61% у загальній кількості виплат, та 67% у загальній сумі сплаченого відшкодування. За цією статтею виплат МТСБУ зробило 3,3 тис. шт. виплат на
материалы в тему:
загальну суму 136,2 млн. грн., кількість виплат у порівнянні з аналогічним періодом 2020 р. збільшилась на 12%, а сума виплат – на 30%.  

«У зростання виплат за незастрахованих водіїв досить значний внесок зробило збільшення загальної кількості автомобілів в країні. В період з 2016 по 2020 р. ми мали щорічний приріст кількості договорів ОСЦПВ в 3-5%. В 2020 р. їх укладено на 18% більше, ніж в 2016 р. За підсумками 8 міс. 2021 р. кількість договорів зросла на 8% до показників відповідного періоду минулого року.
В 2020 р. у порівнянні з 2016 р. страховиками ОСЦПВ зроблено виплат на 23% більше, ніж в 2016 р., тому що люди стали більш обізнаними щодо своїх прав і частіше звертаються за відшкодуванням, та страхові компанії стали краще опрацьовувати звернення постраждалих у ДТП. Лише за 8 міс. поточного ороку зростання кількості виплат, зроблених страховиками, становить 21% до показників того ж періоду в минулому році», – коментує генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

«Проте розуміння того, що динаміка виплат за незастрахованих водіїв певною мірою відображає зміну основних показників ринку ОСЦПВ, не знижує гостроту проблематики. Страховикам, суспільству та владі необхідно докласти зусиль, щоб на наших дорогах взагалі не було незабезпечених страхуванням транспортних засобів. Єдиний шлях до цього – автоматична відеофіксація наявності полісу ОСЦПВ, як це відбувається у низці європейських країн», – заявив він.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.