Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Победители покупают себе время за деньги, деньги можно заработать, время теряется навсегда"
Страхование

 


Интересное в страховании
Страховой рынок Украины прорабатывает вопрос коллективной безопасности и информационной поддержки деятельности СК
30.01.17

27 січня 2017року в Нацкомфінпослуг за підтримки Ліги страхових організацій України відбулось засідання Круглого столу «Колективна безпека та інформаційна підтримка діяльності страхових компаній», присвячене визначенню оптимальних шляхів та надійних інструментів вирішення проблем забезпечення страхового бізнесу актуальною та достовірною інформацію.

Відкрив засідання Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг
материалы в тему:
Олександр Залєтов, який ознайомив присутніх з міжнародним досвідом інформаційної підтримки діяльності страхових ринків, навів приклади ефективних об’єднань страховиків, що перешкоджають страховому шахрайству в усьому світі, та зазначив, що страхування, перш за все, соціальний продукт і задля комплексного позитивного результату законопроекти, подані на розгляд  у Верховну Раду України, мають бути опрацьовані і погоджені з усіма учасниками ринку.

Валерій Суксін, директор ТОВ «Тінекс», розповів про експертну оцінку рівня ризиків та загроз на страховому ринку України, засновану на опитуванні, проведеному компанією у січні 2017 р. Серед опитаних експертів-учасників страхового ринку України, топ-менеджери компаній – 55%, менеджери – 18%, спеціалісти з врегулювання — 16%, фахівці служби безпеки та андерайтери – 6% та 5% відповідно. Валерій Суксін зазначив, що враховуючи, що розмір страхових  виплат страхового ринку України складає до 7 млрд. грн./рік, розмір страхових  виплат, яких можна було б уникнути за наявності більш повної інформації про них, складає 21% або близько 1,5 млрд. грн. При цьому можливий рівень посягань на кошти страховика по окремих продуктам складає 25% — добровільне медичне страхування; 23% — АвтоКаско; 18% — автоцивілка, 16% — відповідальність; 14% — подорожуючі за кордон; 12% — майно та 10% — нещасний випадок.

З інформацією про те, наскільки може бути корисною страховику співпраця із вже практикуючими бюро кредитних історій виступив Дмитро Остапчук, керівник «Українського кредитного бюро».

Про проект змін до Закону України «Про організацію формування та обігу кредитних історій» та перспективи співпраці із страховиками повідомив Василь Глазунов, заступник Голови Ради Асоціації «Бюро кредитних історій України».

Олег Герасименко, керівник проекту «Всеукраїнські страхові історії» презентував один із інструментів, що можуть бути ефективною та надійною інформаційною підтримкою бізнесу страховиків.

Президент ЛСОУ Олександр Філонюк наголосив, що ситуацію змінить законодавче визначення поняття «страхове шахрайство», об’єктивна статистика страхового ринку в цих напрямках, а вирішити проблему страхового шахрайства допоможе внесення відповідних змін в Кримінальний кодекс України. Також Президент Ліги нагадав, що протягом багатьох років ЛСОУ веде активну роботу, всебічно висвітлюючи тему боротьби зі страховим шахрайством і об’єднуючи експертів ринку для роботи над цим питанням у рамках профільних комітетів ЛСОУ, адже це – спільна проблема для всіх страхових компаній.

У засіданні Круглого столу взяли участь керівники та представники страхових компаній, відповідальні за напрямки андерайтингу, врегулювання збитків, економічної безпеки, актуарних розрахунків, представники ЗМІ та інші представники страхового ринку України. Лігу страхових організацій України представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.