Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Бедность – не смерть от голода, а жизнь в серой повседневности"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
В НБУ презентовали Белую книгу "Будущее в регулировании небанковского финансового сектора"
02.11.18

31 жовтня 2018 року у Національному банку України відбулась  презентація Білої книги «Майбутнє у регулюванні небанківського фінансового сектору». Ціль заходу – розпочати діалог з учасниками ринку про нову модель регулювання, що має на меті зробити послуги небанківських фінансових установ надійнішими, а самі ринки — привабливішими для інвесторів.

Як зазначила Катерина Рожкова, перший заступник Голови НБУ, ключовими аспектами запропонованої моделі регулювання стали прозорість структури власності, достатність капіталу,
материалы в тему:
ринкова поведінка, якісне управління та дотримання законодавства про фінансовий моніторинг. «Головне, на чому ми базувалися – це пропорційність, пропорційність і ще раз пропорційність. Регулювання і нагляд мають бути адекватними типу компанії, притаманному її діяльності ризику, розміру та системному впливу, а також бізнес-моделі. Тож пропорційність регулювання і визначена сегментація ринку – це дві головні засади, на яких базується документ», — зауважив директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз.

Катерина Рожкова підкреслила, що для Національного банку важливими є прозорість, партнерство та діалог із учасниками ринку, тож наступна зустріч із ними відбудеться вже до кінця листопада цього року. «Я наголошую, ще це — поки що тільки проект Білої книги, і він залишатиметься проектом доти, поки ми не узгодимо з ринком усі питання і усі правила», — наголосила перший заступник Голови НБУ.

Захід відбувся за участі членів Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Павла Різаненка та Руслана Демчака, в. о. директора департаменту стратегії та реформування НБУ Михайла Відякіна, директора департаменту ліцензування НБУ Олександра Бевза та ін. На захід було запрошено представників небанківського фінансового ринку, профільних асоціацій, міжнародних донорів та експертів. Лігу страхових організацій України представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Планується, що матеріали зустрічі будуть опубліковані на сайті НБУ найближчим часом.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.