Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Концентрируйся на одном деле, потом выбрасывай его из головы и занимайся следующим делом"
Страхование

 


Нормативно-законодательная база
В НБУ создана рабочая группа для разработки предложений к проекту закона "О страховании"
14.01.20

У Національному банку створено робочу групу, яка об’єднала експертизу міжнародних фахівців, українських регуляторів та представників ринку і сприятиме якісному оновленню законодавства для ринку страхових послуг. 11 січня 2020 року відбулось перше засідання робочої групи.

Крім фахівців НБУ, до складу робочої групи увійшли представники: Комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики; Нацкомфінпослуг; Проекту міжнародної технічної допомоги ЄС «Посилення регулювання та нагляду за
материалы в тему:
небанківським фінансовим ринком в Україні» (EU-FINREG); Ліги страхових організацій України; Української федерації убезпечення; Об’єднання «Платформа Лайф-страхування»; Асоціації «Страховий бізнес»; Національної асоціації страховиків України; Федерації страхових посередників України; Об’єднання «Ядерний страховий пул»; Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг «Страховий захист».

Завдання робочої групи — напрацювати пропозиції до нового проєкту закону «Про страхування», які мають бути підготовлені у першому кварталі 2020 року.  Головою робочої групи стала Наталія Гудима, керівник проєктів і програм Департаменту ліцензування НБУ, яка впродовж 2009-2018 років очолювала низку страхових асоціацій. Також співголовою робочої групи став Сергій Беспалий, фахівець Офісу Правління НБУ.

Затверджено графік роботи робочої групи, яка до кінця березня 2020 року опрацює основні розділи законопроекту. Це дозволить консолідувати та фіналізувати всі пропозиції до законопроєкту, стане платформою для проведення ефективної спільної роботи з оновлення законодавства України та сприятиме налагодженню діалогу між усіма сторонами.

В ході обговорення законопроекту Президент ЛСОУ Олександр Філонюк зазначив необхідність більш активної роботи та скорішого прийняття  нової редакції Закону України «Про страхування», яка має досить довгу історію, наголосивши, що прийняття законопроекту є надзвичайно актуальним через нагальні зміни у системі страхування, регулювання та нагляду за страховою діяльністю в Україні, а також адаптацією законодавства України у сфері страхування до законодавства ЄС, удосконаленням моніторингу діяльності страховиків та посиленням контролю за дотриманням страховиками вимог щодо забезпечення фінансової стійкості, удосконаленням порядку ліцензування, підвищенням вимог до формування регулятивного капіталу, запровадженням міжнародних норм корпоративного управління, розвитком довгострокового страхування життя та ін.

Підготовка нового законодавства у сфері страхових послуг багатосторонньою групою під керівництвом центрального банку є запорукою формування ефективного та комплексного регулювання ринку страхування, що створить сприятливі умови для розвитку ринку, підвищення якості надання послуг та одночасно для забезпечення стабільності усієї фінансової системи. Група працюватиме над власними пропозиціями, а також ураховуватиме усі вже оприлюднені пропозиції стейкхолдерів. Саме створення робочої групи дозволить упорядкувати та систематизувати процес розгляду цих пропозицій.

Підготовлені робочою групою пропозиції до проєкту закону «Про страхування» буде опубліковано у першому кварталі 2020 року на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку.

Чинний Закон України «Про страхування» було прийнято у 2001 році.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.