Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Мы работаем не с брендами, мы работаем с людьми" Николай Николаенко
Финансы

 


События
Национальный банк приветствует закрытие производства по делу о перечне связанных с "ПриватБанком" лиц
15.12.21

Шостий апеляційний адміністративний суд 13 грудня 2021 року скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року у справі № 826/13813/17, яким було задоволено позов кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. та скасовано рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року № 105 про визначення пов’язаних з ПриватБанком осіб. Водночас суд закрив провадження в цій справі, повідомляє прес-служба НБУ.

Компанія Triantal Investments Ltd, підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій
материалы в тему:
24.12.21
Все 175 миллиардов плохого портфеля "ПриватБанка" безнадежны к возврату - замглавы НБУ

20.05.19
Почему суд отменил национализацию "ПриватБанка"

06.01.22
Дело по иску Никопольского завода ферросплавов против "ПриватБанка" поступило в Большую палату Верховного суда

24.01.22
Постановление Нацбанка и правительства, принятое в процессе вывода "ПриватБанка" с рынка в 2016 году, не нарушили права клиентов и вкладчиков банка – решение Верховного суда

22.12.21
"ПриватБанк" готовится к отделению токсичных активов
банку.

"Національний банк вітає законне та обґрунтоване рішення суду апеляційної інстанції. Судом скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року, а провадження у справі закрито, оскільки відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду у справі № 826/20221/16 рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Відповідно до статті 52 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України при здійсненні банківського нагляду має право визначати пов’язаних з банком осіб. Таке право Національний банк реалізував, зокрема, 13 грудня 2016 року, коли затвердив рішення № 105, яким визначено перелік пов’язаних з ПриватБанком осіб.

Довідково. Пов’язана особа (related party) – фізична особа, яка за своїм службовим статусом, родинними зв’язками або майновим станом пов’язана з діяльністю та управлінням банком і може одержати певні матеріальні переваги в процесі виконання банком своїх функцій. Пов’язаними особами, зокрема, можуть бути: 1) керівники банку; 2) власники істотної участі в банку; 3) близькі родичі, чоловік, жінка, діти, батьки керівника або власника істотної участі в банку; 4) афілійовані особи банку, керівники та власники істотної участі в афілійованих особах, а також їх близькі родичі.

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.