Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Если хотите чтобы Вам открыли - СТУЧИТЕ!" Библия
Финансы

 


События
Рожкова и Сологуб судятся с Советом НБУ
29.12.20

Перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова та заступник голови НБУ Дмитро Сологуб позиваються до Ради НБУ через кадрові рішення, які Рада ухвалила ще у жовтні.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло два позови, зокрема, і щодо оскарження рішень Ради НБУ про порушення трудової дисципліни Катериною Рожковою та Дмитром Сологубом», – повідомили в ОАСК.

материалы в тему:
03.02.22
Верховный суд признал юридически ничтожным вынесенный Рожковой дисциплинарный выговор Совета НБУ

06.07.21
Скандал в НБУ: 10 топ-менеджеров НБУ заявили об отставке. Что случилось и при чем тут Кирилл Шевченко

05.02.20
Если мы реализуем все подходы, то будем защищены от массовых банкротств банков

05.05.17
Сологуб: Украина сейчас должна стремиться туда, куда ушла Румыния

08.02.16
Рашкован о переходе на госслужбу, реформе НБУ и управлении "улыбкой"
Позивачі у зазначених позовах просять ОАСК визнати протиправними та скасувати рішення Ради Національного банку України, що датовані жовтнем 2020 року, про надання оцінки діям першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової та заступника голови НБУ Дмитра Сологуба.

Позивачі також просять суд визнати протиправним і скасувати рішення Ради НБУ про порушення ними трудової дисципліни.

В позові № 640/32687/20 йдеться про вимогу Катерини Рожкової про визнання протиправним та скасування рішення Ради НБУ № 45-рд від 02.10.2020 та № 47-рд від 02.10.2020. В позові № 640/32685/20 Дмитро Сологуб вимагає визнати протиправним та скасувати рішення № 46-рд та № 48-рд від 02.10.2020.

Вже 23 грудня ОАСК призначила склад суду за цими позовами.

Як стало відомо FinClub, Катерина Рожкова 23 грудня також подала позов до Солом'янського районного суду Києва про визнання незаконними та скасування рішень про застосування дисциплінарних стягнень та відшкодування моральної шкоди (справу отримав суддя А.Б.Федорчук).

А Дмитро Сологуб подав позов із ідентичними вимогами 23 грудня до Печерського районного суду Києва (справу отримав суддя Сергій Вовк).

  • 2 жовтня, Рада НБУ оголосила догану і висловила недовіру Рожковій і Сологубу нібито за порушення розпорядчих актів регулятора, кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України. Через їхні висловлювання у ЗМІ Шевченко звинуватив заступників в порушенні політики "єдиного голосу".
  • Рожкова назвала це "перемогою минулого над майбутнім" і вважає це загрозою незалежності НБУ. Сологуб зазначив, що отримав догану вперше за 20 років професійної діяльності "за професійні та неупереджені комунікації".
  • 20 жовтня правління НБУ позбавило Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери, які перейшли до глави Нацбанку Кирила Шевченка. Також регулятор змінив вертикаль підпорядкування і розподілу окремих структурних підрозділів НБУ і розподіл вертикалей підпорядкування між членами правління.
  • МВФ, США і Євросоюз висловили стурбованість внутрішнім конфліктом в Нацбанку України.
  • 11 грудня Національний банк знову оновив частково розподіл вертикалей підпорядкування. Фінансово-адміністративний та операційний блок підпорядковується першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій. До складу цього блоку також тепер віднесений Департамент з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку. До вертикалі “Монетарна стабільність”, керівництво якою здійснює Дмитро Сологуб, приєднано Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ.

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.